úterý 22. listopadu 2011

Tantrické písně aneb hudba k předehře a milování...Jako fakt?

Vítejte u dalšího dílu hudebních masakrů! Vydavatelství Česká muzika solidně jede. Vydává jednu ptákovinu za druhou, od Čecho Decho přes Evu a Vaška až po Peterku & spol, na který si posvítím v nejbližší době. Svou muziku nabízí hlavně skrze odpudivý reklamy v televizi, který běží třeba před pořady typu Receptář a když si zavoláte do třiceti minut, dostanete zadarmo hodinky. Mámo, nekup to!
Kromě těchto čecháčkovsky podbízivých interpretů prodává vydavatelství ještě různý kompilace jako třeba písničky pro kamioňáky, zlatou kolekci hitů (půlka je z písniček pro kamioňáky), českou hitmánii (půlka je ze zlatý kolekce hitů) a to všechno vydá jednou za čas celý znova s jiným obalem a pod názvem třeba Best of Česká muzika 7. Ve svý nabídce má i kolekci nazvanou Tantrické mantry a písně, která čítá pro mě těžko uvěřitelných šest cédéček a dvě dvd plný toho, co si teď pustíme.



Tomu se nedá ani smát. Není to nic jinýho než tragickej pokus o vyrejžování prachů ze společnosti, ve který momentálně frčí střípky východních náboženství a astrologický hovadiny. Interpreti jsou teda moc, ti by mohli z fleku hrát v český verzi IT Crowd. Navíc hrajou jakože východní duchovní hudbu na housle a kytaru (ještě jumbo!), což jsou nástroje spjatý s úplně opačným koncem planety, než odkud k nám tantra přišla. A do toho to hrozný video, kdy se devět minut koukáme na ne zrovna povedený záběry nějakýho pole, řeky, oblohy a tak. Podle oficiálních materiálů vydavatelství má jít o hudbu k zamyšlení, meditaci, předehře a milování a za celou tu srandu zaplatíte 777,- Kč. To mám jako připravit večeři, zapálit svíčky, posadit princeznu do křesla a pustit jí tohle video? Asi půjdu najisto a dámským návštěvám dál budu pouštět Barryho Whitea nebo věci z Motown Records. Za tyhle prachy od nich koupíte tři čtyři cédéčka a večer si užijete rozhodně víc.

11 komentářů:

  1. ještě k tomu je ta muzika podle mě silně depresivní... K.

    OdpovědětVymazat
  2. Jako... Východo a vnitro/středoasijskou muziku různého stáří, proveniencí a žánrů mám jakž takž naposlouchanou a kdykoli jí dám přednost před Barrym nebo Motown Records, ale jestli je jí v tomhle paskvilu stopový množství, tak je to hodně. (Jinak, východní - jakože i fakticky východní - muzika se dá pěkně zabrnkat i na tu kytaru, ale musí se to umět... http://www.tudou.com/programs/view/z5w2J7XmIVE/ )
    777,- Kč říkáš? V Český muzice by někdo zasloužil hubu roztrhnout a do krku nasrat.

    OdpovědětVymazat
  3. Propos, to druhý video se zpěvem mi přijde ještě výživnější... http://www.youtube.com/user/CeskaMuzika1#p/c/F31D953604BC3300/1/0i_i0awkT9k
    Tantra jak prase...:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Mám za sebou minutu a půl a už mě to nebaví...

    OdpovědětVymazat
  5. bravo mam hattrick, třetí masakr,co jsem nevydržel do konce.

    OdpovědětVymazat
  6. MaedhRos: V Český muzice by tohle zasloužili za tolik věcí...:-) Ten zpěv je moc. A to si představ, že použili několikrát Vrchlickýho.

    OdpovědětVymazat
  7. Každopádně jsem nic podobně antikoncepčního už dlouho neviděla/neslyšela.

    OdpovědětVymazat
  8. MaedhRos: Jenže on to hraje na špaňelku, to ještě pořád není ono. (I když pořád lepší než na jumbo s výřezem). Když už, tak takhle:
    http://www.youtube.com/watch?v=NyFNMgsPwRo
    :)

    OdpovědětVymazat
  9. Matt: Nějak mi nedochází smysl tvýho příspěvku. Kdybych nechtěla zdokumentovat, že i na západní nástroje se asijská muzika zahrát dá, a to velmi obstojně, rovnou sem hodím Jiu kuang zahraný na guqin. Že pipa k východní melodice sedne jaksi lépe, je snad nabíledni, ne? :-)
    Hlavně to hoch na tu španělku zmáknul celkem dost slušně, o což především šlo.
    (Incubus každopádně hodně fajn, ale já fúze tohohle typu radši made in China a pokud možno ne anglicky...:-))

    OdpovědětVymazat
  10. Pozor - ten tlustej pán je superugur, tedy swámí Prem Agni http://www.tantra-joga.eu/cs/o-naslektoileiteleterapeuti-tantra/41-igor-samotny

    OdpovědětVymazat
  11. A co to ma ten tlustej guru proboha na tvari? Nejakou zmutovanou paroubkovskou bradavici?

    OdpovědětVymazat