úterý 29. listopadu 2011

Hynek Tomm - Touha má

Vítejte u dalšího dílu hudebních masakrů! Dnes si posvítíme na jednoho ze zpěváků živícího se vystupováním na různejch slavnostech, charitativních akcích a beneficích. Nevim, kde se to vzalo, ale prej to je českej Andrea Bocelli. Aha, tak to jo. Jako zpívat umí, to uslyšíme. Ale je to takovej ten klasickej školenej zpěv, kterej člověku zajistí možná kšefty u muzikálů, ale s autorskou tvorbou to bude dost tenkej led. Hynek Tomm se narodil roku 1975 v Aši, vystudoval zpěv na konzervatoři a v roce 2003 vydal svý první cédéčko. Jmenovalo se Tobě - Vám a autorsky se na něm podíleli třeba Michal David, Mersi (ex-Děda Mládek Illegal Band) nebo třeba Pavel Cmíral, což je dvorní textař Petra Kotvalda. Samá skvělá jména, jak se na českýho Bocelliho sluší a patří. V roce 2008 natočil druhý album A to jsem já, dnes k sehnání za 29,- Kč v Levných knihách. Takhle to končí, no. Odtud pochází dnešní masakr. Nebo možná ne, třeba je ten klip starší. On totiž Hynek tý skladbě tolik věří, že ji nazpíval pro jistotu na obě desky. Abych mu nekřivdil, čert vem elpíčko v Levnejch knihách, jeho živí hlavně vystupování. Na prosinec má pět koncertů, sice jsou to akce typu vánoční trhy v Hýskově u Berouna nebo benefice nějaký Šárky Jaškový (vůbec neznám...a to o týhle scéně poslední dobou začínám mít fakt solidní přehled), ale co už, kšeft jako kšeft. Taky objíždí maloměstský divadla v rámci pořadu Evy Pilarový. Kudy chodí, tudy novinářům vypráví, že mu brzo vyjde nový cédéčko a - teď pozor - především pak knížka Od banánu k celebritám. To bude určitě supr čtení. Jo a taky nazpíval úvodní píseň k filmu Kameňák 3. Pojďme na klip.



Ach jo. Už po prvních taktech je jasný, že dostanem koňskou dávku kýče. Je to předělávka (když už teda má bejt Hynek ten českej Bocelli, tak rovnou i s jeho repertoárem) a kromě příjemnýho hlasu tady prostě není nic zajímavýho. Je vidět, že tvůrci chtěli mít klip natočenej v Itálii, ale prachy nebyly. Takže se jelo mimo sezonu, kdy je sice levnej hotel, ale pláže jsou prázdný, počasí na pytel a ani restauratéři se neobtěžujou dát stolky do ulice a roztáhnout slunečníky. Zkrátka, ty italský kulisy v klipu jsou nudný a zbytečný. Hynek na začátku vypadá jak Kaddáfí v říji a asi to bude hodně hustej loverboy, protože dokáže sbalit dvě šestnáctiletý lesbičky. Ale nepředbíhejme. Z hnusný Itálie se v půlce klipu přeneseme do Prahy, kde v divadle ABC Hynek svým zpěvem rozpláče důchodce v publiku (nekecám, čas 4:02), pak se samozřejmě podepisuje fanynkám a tam si ho odchytnou ty dvě slečny z italský pláže. Střih, bar, Hynek už je nalejvá vínem a začínaj vrkat...A je konec. Zkrátka, klip je blbej a takhle nějak to dopadá, když za každou cenu chcete na videu něco mít, ale nikdo ze štábu nemá nápady. Hudba je klasickej doják pro starší publikum a česká část textu postavená na verších den / sen, vkrádá / spřádá, stál / bál, to snad ani nemá smysl komentovat. Českej Bocelli.

10 komentářů:

  1. Placu, stejne jako duchodce v publiku, ale slzy stesti to nejsou ...

    - L

    OdpovědětVymazat
  2. Asi žiju v jiné galaxii. O tomhle pánovi jsem dodnes neslyšel. Nyní je můj život opět o něco bohatší. Otázka je, zda je to dobře...

    OdpovědětVymazat
  3. Tam jem byl na dovče, Vieste, ale možná se mýlím.

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Zaujal mě čas 4:12 a "MILUJ KOZY"

    OdpovědětVymazat
  6. Tak dnešní porce hudby je opět výživná... Pán by si měl nejdřív dojít k holiči, vypadá jak kokršpaněl.. a ten jeho zpěv? No, nic moc... ve výškách to zní jako by padnul rozkrokem na zábradlí... a to dojíždění do tonu? ..ach ach...Třeba je to recese:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Hlas má příjemnej a věřím tomu, že v čechách si vydělá.
    Možná je to tím, že nerozumím teorii zpěvu, ale to jak přechází z tónu na tón mi připadá jako hledání a ne jistota...
    Ale stejně bůh mu žehnej, protože tohle je z masakrů ten zdaleka nejjemnější :)

    zuz/ann

    OdpovědětVymazat
  8. Tak sem to s těma kozama neslyšel sám :D

    OdpovědětVymazat
  9. PROČ to trvá čtyři a půl minuty?! Pro Boha!!!

    OdpovědětVymazat