středa 23. listopadu 2011

Jirka Koběrský - Jaký by to bylo

Vítejte u dalšího dílu hudebních masakrů! Jirka Koběrský tu už jednou byl se svou ódou na tuningový srazy Já jezdim v BMW. Pojďme si na něj posvítit blíž, protože je ukázkovým příkladem zoufalce, co se motá světem šoubyzu a hrozně moc by chtěl ještě trochu víc před kamery, ale nikoho nezajímá. Zpíval v boybandu V.I.P. a údajně už v tý době skládal písničky. Během svý sólový dráhy natočil dvě desky, tu poslední s názvem Original vydal loni a na svým webu nabízí, že prvních tisíc objednaných kusů (haha!) podepíše s věnováním. Desku otvírá singl Neznáme my se odněkud dřív?, což je slogan, na kterej je Jirka tak pyšnej, že si ho dal i na úvodní obrazovku svýho webu. Asi aby holky hned věděly, co je to za lady-killera. Každej se nějak musíme živit a protože přes muziku to nejde, tak kromě zpívání Jirka ještě moderuje ranní show rádia See Jay (taky o tý stanici slyšíte poprvý?), hraje v reklamách, obchází castingy a tak dál, klasická kariéra regionálního popaře...Abych mu nekřivdil, on ve svým hlavním oboru - skládání hudby na zakázky - asi bude úspěšnej. Co na tom, že je to blbý? Když mu za to lidi platěj, tak proč by to nedělal...Jen bych vypíchl jednu úžasnou větu z jeho portfolia, pro koho dělal muziku a co všechno už má za sebou. Jirka hrdě uvádí, že mimo jiné složil "táborové hity pro legendární tábory agentury H+H (Hambáda, Hambaleo, Hamba Bamba, Hambíno, Tábor končí, Loučení a další)." To budou určitě supr písničky, Hamba Bamba zní stejně slibně jako slovní spojení "legendární tábor." Pojďme si pustit singl Jaký by to bylo z jeho první a stejně pojmenovaný desky.



Předem uznávám, že po melodický stránce to nějakej potenciál má. Taková ta hezká muzika pro nějaký odpolední vysílání, proč ne. Těžkej průser je ovšem text obsahující hned několik klišé a textařskejch berliček, který jsme slyšeli tisíckrát a ještě je mnohokrát uslyšíme jinde. Opakování slovesnejch tvarů (koumám / zkoumám, přemýšlím / odpovím / nedovím), oblíbenej rým textařů bez fantazie nebe / tebe plus těžko uvěřitelnej refrén se zakončením "co bychom si dali / kdybychom si nedali." Směšnej je i klip, kde Jirka ve zvonáčích zasněně zpívá na opuštěným nádraží. To by ještě šlo nějak režisérsky obhájit, demence je ovšem souběžně prostřihávana scéna z metra, kde se Jirka snaží sbalit holku na to, že k ní botou nakopne svůj mobil. Holka se usměje, strčí mobil do kabelky a odjede, ale už je ruka v rukávě, protože Jirka žhaví palec a datluje svůdnou esemesku. Takhle se to dělá, pánové! Kam se na Jirku hrabem.

Teď vážně, můžu tady napsat tisíc věcí, ale stačí jedno jediný video, aby bylo jasný, co je to za tragéda. Tak prosím a snažte se nesmát, protože podobnejch typů se po český scéně pohybuje mnohem víc. Věta "Jsem Koběrský s dlouhým a tvrdým!" je fakt perla.


Zdroj: http://video.idnes.cz/?c=A100310_091527_lidicky_ved&idVideo=V100309_160126_tv-zabava_zkl

6 komentářů:

  1. A co ty jsi za debila?Dotáhl jsi to někdy tak daleko jako on? :D To ty jsi tragéd...Pokud by byl takový debil, jak ty říkáš, neměl by takové kontakty jako třeba Helena Vondráčková, Michal David, Ewa Farná, Leoš Mareš,... A ještě něco, NAUČ SE LASKAVĚ SPISOVNÉ ČEŠTINĚ. Stejně jsi srab, který si můj komentář hned po přečtení vymaže. Adios, nicko.
    P.S. Jirku znám jen částečně

    OdpovědětVymazat
  2. :-D Ale je sranda to sledovat :) Pod každým masakrem alespoň jeden koment "a co ty jsi dokázal" včetně nezbytných vulgarismů.
    Myslím, že pokud je někdo na svou tvorbu hrdej, Jardův blog ho nemůže urazit (a to včetně anonymních příspěvků od čtenářů). Naopak si to pak tvůrciještě v klidu obhájí - viz Dever.
    Spíš je fajn vědět, kdo ten názor píše a proč, výkřiky pod youtube videem takovou možnost nemaj.


    Danča

    OdpovědětVymazat
  3. Jojo, to je klasická věta:-) Hlavně si to může každej snadno dohledat, co jsem dokázal nebo co mě živí:-) Spíš mám pocit, že se u nás neodpouští říkat nahlas nějakej názor, nedejbože pokud je odlišnej...Mě už nebaví se před anonymními sprosťáky obhajovat, proto tyhle věci nechávam plavat. Když si to někdo se mnou bude chtít vyříkat někde na baru, nemám problém, ale anonymní komenty nemá smysl řešit.

    OdpovědětVymazat
  4. Kromě tebe Jiříku vymřeli muži :-))

    OdpovědětVymazat