sobota 5. listopadu 2011

5angels - 4 World Domination

Vítejte u dalšího dílu hudebních masakrů! Dneska se podíváme na jednu kinder skupinu, která vznikla před čtyřmi lety známým způsobem - producenti měli nápad a písničky, už jenom vyhlásit casting a sehnat holky. Ale kdo ví, jak to s tím castingem bylo, když do konečný sestavy protlačil manažer 5angels Michal Mertl svou dceru Nikolu. Čtyři holky ze skupiny časem odešly, zůstala jediná. Hádejte která. Pan manažer Mertl tedy oslovil další dívky, který předtím z castingu vypadly a jelo se dál. Loni u EMI vyšla deska Krásnej den, letos Na dosah, do toho si můžete koupit dvě DVD s klipy a karaoke verzemi některých písniček nebo cd s mluveným slovem, kde holky drbou a vypráví historky. Něco mi říká, že tahle deska bude ten pravej masakr. Na webu 5angels jsou k dostání i samolepky, deníčky, sešity, trička...Zkrátka, tady produkce šlape jak švýcarský hodinky, otázka je, zda to má zrovna u takovýho projektu smysl. Jenom v prosinci čeká holky 15(!) vystoupení, tolik za měsíc nenajezdí snad ani Brutus. Duchovním otcem projektu a majitelem autorských práv je Stano Šimor. To jméno si zapamatujme, tenhle chlap se autorsky podílel na deskách nejen Helenky Vondráčkový, ale i Lunetic nebo dokonce Xanadu (viz starší díl HM). 



Čistě technicky (v týhle branži se asi říká čistě producentsky), jako jednorázovej singl by to použitelný bylo, budiž. Horší je, když to maj zpívat dvanáctiletý děti. Angličtina je tam naprosto zbytečně, ty holky to samozřejmě vzhledem k věku neumí, takže to tahá za uši. Jejich publikum na tom s angličtinou bude stejně, vždyť k 5angels přešlo od šmoulího mejdanu. Navíc se interpretky moc neumí tvářit do objektivu, stylista svou práci odflákl, kamera je strašně chaotická a celkově ten klip zůstal někde na půl cesty, spíš na začátku. Hlavně, že holky letěly do Ameriky. Co ovšem považuju za jednoznačně nejhorší - dneska se dá na internetu během dvou minut najít autor hudby. Proč tomu tak není u týhle písničky? No jasně, někdo se stydí, že se nezmohl na víc, než bezostyšně vykradnout o pár měsíců starší singl Miley Cyrus. Posuďte sami.

12 komentářů:

  1. Ten klip mi připadá jako takový dezert pro pedobeara (zmalované oflitrované holčičky, bleh).

    OdpovědětVymazat
  2. Mně většina songů tohohle ražení přijde tak zoufale zjednobrdělá, že rozdíl mezi vykrádáním bezostyšným, bezděčným a prostou tuctovostí prostě neregistruju. Nezáživná sračka je to IMHO obojí - byť v tom rozpačitém podání od pěti dvanáctek a s rádobysvětovým videem z emeriky je to horší, wtz...:-)

    OdpovědětVymazat
  3. To teda je. Od té Miley to celkem ještě dokážu strávit a aspoň je na co koukat, když už nic. Ale ty holčičky, na to by měl být paragraf...Jinak by se sem hodilo to o tom Biebrovi, škoda že to nemá klip ještě: http://www.super.cz/6031-justina-biebera-chteji-do-postele-trinactilete-kamaradky-gotta-poslouchejte-jak-po-nem-touzi.html

    OdpovědětVymazat
  4. Elwara: A jéje, další pí ár článek, někdo by si měl posvítit na to, jak manažeři popmusic spolupracujou s bulvárem. Pokud k tomu natočí klip, do masakrů to půjde určitě. Ten projev je hroznej, do toho samozřejmě vokodéry...Ach jo.

    MaedhRos: No vidíš, já si třeba o tom singlu Miley Cyrus myslim, že se povedl. Jako rozhodně nejsem její fanoušek, naopak, ale tenhle elektronickej power pop teď frčí a jestli její producenti chtěli přestat s dětskou muzikou a začít dělat vážnej mainstream, tak tudy cesta vede. Ale to už je téma pro jinej blog:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Já tušila, že se to bude nějak takhle asi jmenovat... Elektronickej power pop... Píšu si...:-)

    Asi ale budu hodně mimo cílovou skupinu. Možná je to tím, že současnou populární muziku skoro neregistruju, ale když už ji teda jednou za čas zaregistruju, přijde mi to všechno zoufale stejný a nezapamatovatelný.
    Jasně že moje zaklínadlo "já chci zpátky 80s a 90s" je *hodně* o růžovejch brejlích (se slzou v oku vzpomínám na Missariel, Deep Forest a Faith No More, ale zapomínám na Lunetiky, dancefloorovou vlnu a Worlds Apart), ale současná mainstreamová muzika mi i tak připadá totálně vyprázdněná. Takové sofistikovaně duté a povrchní je to. Viz třeba Lady Gaga. A už ani ten kýč není, co bejval, prostě bída...:-) Ale to jsou holt nářky někoho, kdo vyrost na jiný muzice a nemá potřebu jít s dobou.

    OdpovědětVymazat
  6. Hudba Stanislav Šimor, text Esteban Fernandez (nějakej Belgičan). Tolik k autorství.

    OdpovědětVymazat
  7. Ja som si aj hovorila, že na miestnu produkciu tá hudba nie je najhoršia - a prečo asi, keď je to taká hnusná vykrádačka :)

    OdpovědětVymazat
  8. Hezký blog, jestli chceš mrkni se i ke mě budu ráda :-)
    http://for-gal.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  9. souhlasím se všm až na to,že je to v Německu

    OdpovědětVymazat
  10. Můj názor- Holky jsou super a neleží jen u TV ale něco dokázali!!!!! Tak je nechte býýt!!! Byla to první skupina v naší zemi (myslím dětí)
    Tak je nechte bejt vždyt zpívaj dobře a Diamonds Cats se po nich jen opičíí!!! Jeežííš no tak si sou ty singly podobný no BOOŽEE!! A 5Angels poslouchaj i 15 16 letý holky tak klid !!!
    Díky!!!

    OdpovědětVymazat
  11. Nic proti, ale holky neletěly do Ameriky - to bylo ve Frankfurtu :)

    OdpovědětVymazat
  12. Jojo, tahle informace už tu padla. Moje blbost, znovu se potvrdilo, že je lepší nic nepsat než věřit virtuálním zdrojům:-)

    OdpovědětVymazat