pondělí 31. října 2011

Patrik Fox - Štěstí zlatá muška je

Vítejte u dalšího dílu hudebních masakrů! Je pondělí, ne všichni se po prodlouženým víkendu stihli vrátit do pracovního tempa, tak si dáme něco od podlahy. Něco, co nás všechny nakopne. Zpívající biofarmář Patrik Fox už tu dvakrát byl, ale jeho klipy jsou takový perly, že je sem snad časem dám všechny. Před třemi lety vydal cédéčko Zpoždění u vlastního labelu Radical records (název k vám teda sedne, Patriku). Od tý doby nic, ale aspoň stále koncertuje a pozor, písničku Štěstí zlatá muška je na albu nenajdeme. Znamená to tedy, že se blíží druhá deska? Pokud bude plná takovejch pecek, určitě po ní lidi skočí. Pojďme na věc.



To byla jízda, panečku! Patrik si klipy dělá sám, možná by mu sem tam nějakej ten profík mohl píchnout. Klip je chudá klasika, muzikanti se postaví před zelený plátno a ono už se za ně něco dokreslí. No, dokreslí...Promítaj se tam samolibě zpěvákovy fotky s pseudohvězdičkama, aby bylo jasný, že je o něj zájem i mezi celebritama. A tak vidíme Patrika s Klárou Kolomazníkovou (viz starší HM), Patrika s Ester Ládovou (viz starší HM), Patrika s nějakou zpívající moderátorkou, kterou bohužel neznám jménem. A až fotky v půlce písničky dojdou, pro jistotu je pustí znova. Za zmínku stojí i dramatická vsuvka v čase 1:55, kdy chce Patrik se sevřenými rty udeřit pěstí do neviditelný stěny a místo toho se rozpadne na kousky. Páni! Song je plytká hoblárna, jaká frčela před dvaceti lety a Patrikův dvorní textař Jaromír Šruma k tomu vymyslel fantastický verše jako "nejde chytit, pohladit / a tak musíš přitvrdit". Hezký start do nového týdne, přátelé!

2 komentáře:

  1. Jardo, co na to říct? Máš něco ty lepšího, co by jsi nám mohl nabídnout? Asi ne. Proč píšeš o klipech, který se ti nelíbí? Zřejmě máš osobní problém a kompenzuješ si tím svoje ego. Jana

    OdpovědětVymazat
  2. A jak se pěkně leske, lišák jeden.

    OdpovědětVymazat