pondělí 10. října 2011

LuŠtěLa - Drsnej rock

Vítejte u dalšího dílu hudebních masakrů! Tentokrát tu máme jednu hodně velkou pecku, novej videoklip projektu LuŠtěLa! Původně dívčí trio z Ledče nad Sázavou se dneska skládá jen ze dvou dívek, Štěpánky a Vanessy. Mohlo by se to jmenovat třeba ŠtěVa, ale kdo by pak tušil, že jsou to ty samý holky, co zpívaly Patnáctiny? No, ty samý...Z tý trojky už tam vlastně zůstala jenom jedna. Dívky podle dostupných materiálů zpívaly už jako malý. Na základce na besídkách, na slavnostech piva, na školních akademiích a dalších akcích. Za vzor měly Pussycat Dolls. Hmm. Největší úspěch přinesl vyprodanej pražskej klub Matrix. Tady si rejpnu do lidí, co na ně fakt šli. Podle mě je totální perverze zaplatit stovku za vstup jenom proto, abych viděl tři patnáctky, jak kňouraj na cover nějakýho postsovětskýho diska. Na webu LuŠtěLy se dočteme, že jim texty skládá tatínek Štěpánky Stanislav Vrba, autor hudby se raději podepisuje jenom jako Zdeněk. A manažerku jim dělá Štěpánčina maminka Iveta Vrbová. Takže tu máme klasickej případ rodičů-producentů. Vzhůru na novinku!


Po pár vteřinách je jasný, že slyšíme další hudební chameleony. Za disko se jim všichni smáli, tak holky odhodily barevný šatičky a stud a vžily se do role rockerek. Že jim to moc nejde, vidíme na první pohled, oblíknout se podle Bravíčka z vás ještě rockera neudělá. Klip je jeden z nejnudnějších, jaký tu kdy byly, holky stojí celou dobu v nějaký chodbě do kotelny a pařej. Chvíli v koženejch bundách, chvíli v kraťasech, ale pořád v chodbě do kotelny. Jediná změna je v čase 2:34, kdy jsou v záběru nahý. Což je změna k horšímu. Muzika je univerzální kolovrátkovej pop-rock, masakr je však projev obou holek a idiotskej text. Patnáctiny šlo brát jako neškodnou zábavu pár dětí s kamarády a kdyby u toho zůstalo, svým způsobem by to bylo roztomilý. Jenže vysvětlete to bandě maloměšťáků, kteří maj oči na vrch hlavy z toho, že jejich děti vyprodaly Matrix. Proto se vsadim, že LuŠtěLa ještě neřekla poslední slovo.

4 komentáře:

  1. Jen pro doplnění - ten Zdeněk, co se dává zapírat je Zdeněk Style Hrubý. Chápu to tak, že začul asi kdysi po Matrixu, že na holkách trhne majlant, ale ono se ta šance jaksi vytrácí doztracena. LuŠtěla možná neřekla poslední slovo, ale záběry v čase 2:34 napovídají, v kterém byznysu teď holky hodlají prorazit...

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za informaci. Odkud to prosimtě víš? Jestli je to pravda, tak je to sám o sobě masakr, Zdeněk Style Hrubý si na tomhle blogu zaslouží samostatnej článek a asi ho brzo napíšu.
    J.

    OdpovědětVymazat
  3. Vypnul jsem zvuk a je to o něco málo lepší...

    OdpovědětVymazat
  4. Že je to Style? Logická dedukce... z náznaků v Luštělí kronice a knize návštěv , společných akcí( http://www.alvako.cz/stranky/detsky-den/ ) myslím, že je to celkem jasné. Tipoval si holky zřejmě na zlatej důl a skočil po nich...

    OdpovědětVymazat