sobota 1. října 2011

Mr. Le Monde a Leila - Coolisticated

Vítejte u dalšího dílu hudebních masakrů! Tentokrát to bude něco čerstvýho. Znáte projekt Le Monde? Čtyři pět let zpátky válcovali všechny diskotéky se svým hitem Vzducholoď a princip byl ten, že holka zpívala česky a do toho jí anglicky rapoval no name Afroameričan. A protože už se jim nikdy nepodařilo navázat na úspěch Vzducholodi, producenti to odpískali a rozhodli se vytřískat aspoň ještě něco z toho kluka. A aby bylo jasný, že to je TEN z TOHO projektu, vymysleli mu rovnou jméno Mr. Le Monde. Jeho úspěch postavili na singlu Coolisticated, kde mu přizpívává další no name zpěvačka Leila. Snažil jsem se o ní něco najít a zjistil jsem, že před sólovou dráhou zpívala v projektu...hádejte...Le Monde, kam přišla po odchodu původní zpěvačky. Takže tu máme klasickej manažerskej fígl, kde se nějakej produkt přestal prodávat, tak pro něj vymysleli nový jméno a šup s tím znova na diskotéky. A že to rozjeli ve velkým stylu!



Klip Coolisticated je totiž dobrej. Je na něm vidět, že rozpočtem se nešetřilo a dělali to lidi, kteří ví, jak se klipy asi mají tak nějak točit. Do masakrů ho řadím kvůli něčemu jinýmu. Zaprvý blbá písnička. Text je o tom, jak jsou strašně za vodou, jak to roztáčej, protože jsou ta elita, ale podle webu akorát občas zazpívají na diskotéce v Horní Dolní a jinak z nich nikdo moc vodvařenej není. Samozřejmě tam nejsou jediný dva takty bez vokodéru. A když se zpívá "Paris, London, New York" a do toho se promítá auto motající se po Florenci, to taky moc dojem nedělá. Nejhorší je, že u tohodle projektu máme zase nulovej muzikantskej záměr a místo toho jde o čirej produkční kalkul. Další videa na youtube totiž vypráví o tom, jak se točil klip Coolisticated, jak se pracovalo Leile na natáčení klipu Coolisticated, jak se pracovalo Mr. Le Monde na natáčení klipu Coolisticated...A tím to končí. Je to zkrátka bublina, one hit wonder a já se vsadim o láhev Glenfiddiche, že o těhle dvou už neuslyšíme.

2 komentáře:

  1. ta Leila, neni to Alice Konečná, někdější vítězka Zlíntalentu a nyní manželka jeho pořadatele? Protože ta zpívala v Le monde když vyměnili zpěvačku

    OdpovědětVymazat
  2. Jsou si hodně podobný, ale není to ona. Mají jinej hlas a ta Leila je ze smíšený rodiny, její otec je Syřan.

    OdpovědětVymazat