pátek 7. října 2011

Patrik Fox - Kdo neskáče, není Čech

Vítejte u dalšího dílu hudebních masakrů! Dnešní kousek jsem zvolil trochu záměrně tematicky, když hrajeme večer s tím Španělskem. Zpívající farmář Patrik Fox už tu jednou byl se svým duetem s pornoherečkou. A ještě se párkrát objeví, protože jeho videa i písničky, to je něco. Podle svých slov si klipy točí sám, muziku si taky dělá sám, jen texty mu píše nějakej kámoš. Patrik Fox je přesně ten případ člověka, kterej se nechytal v mládí, tak si plní sen o kapele na starý kolena. Jasně, to samo o sobě je smutná komedie. Ale lidi ho berou a nabídky na vystoupení má, co na tom, že hrává v kulturácích nebo na koupalištích v Horní Dolní? Jako třeba poslední koncert, kterej proběhl kdesi v Eváni u Libochovic. My tady u nás v Praze jsme vždycky byli trochu náročnější na kvalitu a to je ten důvod, proč tu tolik umělců žije v hladovění (jo, četl jsem to). Přitom stačí objíždět vesnický zábavy s devadesátkovým bigbítem a je vyhráno. Že, Patriku? Pojďme na klip.



Natočený je to na nějakejch maloměstskejch slavnostech, který regionálním kapelám víc než svědčí. Moc se mi nechce věřit, že by se tolik lidí přišlo podívat přímo na kapelu Patrika Foxe, tipuju, že to zahráli jako poslední písničku, když už pod pódiem všichni čekali na Petra Koláře. Video je v podstatě o ničem, záběry kapely se mísí se sestřihy zajímavých momentů zlatý generace českýho fotbalu, práva na jejich použití asi nikdo moc neřešil. Muzika, to jsou takoví Kabáti pro chudý. Pokud se dá tenhle výraz vůbec použít. A ten text. Ten text!!! To je pecka. Nevím, kterej verš vypíchnout dřív, tak to udělám naopak. Tohle je snad první písnička, ve který se neobjeví Patrikův oblíbený den / sen. A ten refrén! Aby to nebylo málo, je to video označený jako "Hymna české fotbalové reprezentace," ach jo.



1 komentář:

  1. Je to fakt hrůza, co je to za exota. Větší humáč jsem neviděl. A ten zvuk, to je studiovka jak vyšitá. Oni ani neuměj zahrát živě. Děs běs.

    OdpovědětVymazat