středa 19. října 2011

Petr Kotvald - Novosvětská 2000

Vítejte u dalšího dílu hudebních masakrů. Dneska se podíváme, jak se przní klasika. Petra Kotvalda známe všichni. V českým popu se pohybuje už od 80. let a je docela čilej, od roku 1990 vydal už patnáct studiových desek plus několik kompilací hitů, coverů, duetů a co já vím čeho ještě. V roce 1996 získal diamantovou desku za 1,5 miliónu prodaných nosičů alba MCMXCVI. To je hodně solidní výsledek. Každopádně Kotvald se s věkem ani každou další deskou nemění. Absolutně nekonfliktní muzika, co má dojmout nebo zahřát na srdíčku a zní stejně dnes jako před pětadvaceti lety. Teď vydává novou desku. Moc bych si přál, aby natočil nějakej klip, velmi pravděpodobně tady na blogu bude mít připravenýho fleka.



Má smysl nějak komentovat to video? Stačí logo TV Nova v rohu. Průšvih je samotná písnička. Vzít largo z Dvořákovy Novosvětský a použít to v popu, to chce pořádný koule a talent. Vzít largo z Dvořákovy Novosvětský a použít to pro Petra Kotvalda, to chce hlavně nulovou soudnost. Výsledek je nudná blbina s naprosto hovadským textem od Pavla Cmírala: "Toulavé nádraží všem křídla připíná / souzená dá prý nám / úžasná mašinám"...Uf! Píseň se objevila na desce Vánoce přicházejí z roku 1999 a naprosto mi uniká smysl. To se může líbit fakt jenom bandě prosťáčků, co si myslí, že Antonín Dvořák je fotbalista.

6 komentářů:

  1. Zvládla jsem jen ty jeho taneční kreace na začátku videa (takhle nějak se podle mně kroutí člověk, co má v trenýrkách žábu).

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímalo by mě, kolik sboristů se dožilo třicítky? Po takovém zážitku :o))) Bára

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den, chtěl bych se jenom zeptat máte-li v plánu psát taky o potratech "alternativni" hudby? Například LUNO, I love u hysteric, Toxique nebo Republic of Two? By mě to taky zajímalo.

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den, určitě, díky za podnět. Záměrem tohoto blogu je poukazovat na blbosti na celý český hudební scéně, padni komu padni. Jenže zatímco český pophvězdičky nás krmí jedním klipem (tedy materiálem pro blog) za druhým, alternativní kapely sází spíš na živý hraní a když už vypustí nějaký video, většinou to má určitou kvalitu nebo je to minimálně alespoň obhajitelný. Alternativní scénu sleduju pozorně a jakmile vyplivne nějakou ptákovinu, určitě o ní napíšu. Hezkou neděli, J.

    OdpovědětVymazat
  5. No do psí díry!!
    Novosvětská poskvrněna, Dvořák se musí v hrobě točit jako "kača v čepici" a ten Španělský sál k tomu ... chce se mi zvracet a plakat!

    OdpovědětVymazat
  6. No to je hnus, velebnosti ;-)

    OdpovědětVymazat