pondělí 17. října 2011

Štěpán Turek a The Jitrnice Zdarma - Kámoš velikej

Vítejte u dalšího dílu hudebních masakrů! Novej tejden je potřeba načít nějakou hodně velkou blbostí. Proto si dnes pustíme Štěpána Turka a jeho kapelu The Jitrnice Zdarma. Jsou z Prahy, hrajou spolu už čtyři roky a jestli vám přijde Štěpán Turek nějak povědomej, nemýlíte se. To je ten exot, co se proslavil Stávkou dýdžejů. Samotná kapela The Jitrnice Zdarma existuje už od roku 1983(!), ale teprve s příchodem talentu v podobě Štěpána to pořádně rozjeli. Vlastně z původní kapely zůstal akorát frontman Johny Joint, vystupujou jako duo. Roku 2008 získali smlouvu u Popronu a pod jeho hlavičkou vydali cd Kulturní revoluce. Ano, Popron jim vydal dlouhohrající desku. Nejhorší na tom všem je, že tihle borci si nedělají srandu, ale myslí to s muzikou naprosto vážně. Štěpán Turek je fantom internetových diskuzí a spamer, všechny fakuje, jaký maj dementní texty a že on s kapelou zvedá úroveň český hudební scény nahoru. No, zatim se s koncerty dokola motají akorát na ose Jet Club - XT3 - Matrix. To vypovídá o všem.



Video je hrozný a je otázka, jestli vůbec mělo smysl něco takovýho točit. Opět tu máme interprety před bílou stěnou. Vohákli se na to pěkně, jeden vypadá jak východoněmeckej fanoušek Mötley Crüe, druhej zas jak mánička na těláku. Písnička nese hlubokomyslný poselství o tom, že kamarádství bylo a je vždycky víc než prachy a že se naše společnost dostala leda tak do háje, protože dneska lidi myslí na prachy, zatímco dřív byli všichni kámoši. Hudebně je to odporná electro-rocková slátanina s úděsným zpěvem a frázováním. Znova opakuju...Popron jim vydal desku!

3 komentáře:

  1. no podle mě ten klip jestě zdaleka kvalitou převyšuje tu hudbu... otresnej zvuk, to si asi produkovali/michali/masterovali sami, co?

    OdpovědětVymazat
  2. Jardo měl by sis konečně najít ženskou a přestat prudit,onanie není v tvém věku už normální.S pozdravem

    východoněmeckej fanoušek Mötley Crüe : )/tím jsi mě opravdu rozesmál : )/chlape koukej na svět trochu pozitivněji a s nadhledem nebuď zamindrákovaná kupa sraček odbourej zášť a nech lidi žít jednou ti taky vyjde deska když se budeš trošku snažit už to není jak za komunismu
    máš na to držím palce

    OdpovědětVymazat
  3. Onanie je normalni v kazdym veku, jsi zase na hodinach sexualni vychovy nedaval pozor.

    OdpovědětVymazat