pátek 14. října 2011

Gábina Partyšová alias Rebeka - Za všechny chci se rvát

Vítejte u dalšího dílu hudebních masakrů! Dnes se podíváme na Rebeku alias Gábinu Partyšovou. Tuhle paní většina lidí zná díky bulvárním pořadům v televizi a podle dostupných materiálů i vlastního životopisu vlastně nic jinýho nikdy nedělala, Prásk na Nově moderovala už ve dvaceti letech. Když si zadáte její jméno do vyhledávače, vyjedou vám hlavně články typu "Sexy Partyšová ukázala nohy," "Sexy Partyšová v nových šatech, podívejte se!" nebo "Ďábelsky svůdná Partyšová představila novou kolekci." Tady je na místě otázka, jestli je ta paní vlastně zpěvačka nebo chodící ramínko na šaty. Ale pozor, první album vydala už v patnácti letech a hned u Monitoru. Dneska má na kontě čtyři desky a Českýho slavíka za objev roku. Do mainstreamu každopádně pronikla v období krátce po roce 2000, kdy tu byla prapodivná móda zpívajících moderátorek. Kdo chcete slyšet Gábinu naživo, na webu má kalendář vystoupení až do ledna. Ale moc z toho nevyčtete, vypadá to asi takhle: 16. 11. Praha - Česká spořitelna. To je kde? No nic, pojďme na věc. Ještě doplním, že Gábina Partyšová na svých stránkách taky hrdě uvádí, že za píseň Exit získlala Cenu československých hokejistů. Taky jste nevěděli, že hokejisti rozdávají hudební ceny?



Od začátku je jasný, že sledujeme další hrozný video. Ta hrůza spočívá v tom, že drtivá většina českejch klipů se točí buď v prázdný fabrice nebo na střeše paneláku. Tady navíc máme ještě nějakej příběh. V prázdný fabrice chtějí tancovat děti, ale je tam skupinka zlejch tanečníků v čele s černochem v roztrhaným svetru. Tak přijde Rebeka, s černochem si zatancuje, zahraje s kapelou a nakonec tancujou a pařej všichni dohromady. Zkrátka, chce se rvát za všechny. Otázka je, co dělají děti v klipu s poněkud lascivním textem: "Na břicho mi přidej kříž / klidně koukni o něco níž / jestli chceš tak můžem skončit v ráji." Hudba Bohouš Josef (Burma Jones), text Petr Šiška, prezident Akademie populární hudby. Hm...

4 komentáře:

  1. Zajímavý článek o mé ženě. Až na to, že pan autor asi není dobře obeznámen s prací Gábiny Partyšové. Ano zpívání se jaksi nevyvedlo, prostě nebyl hit. Gábina pracuje 12 let pro TV, to asi není náhoda. Kolik lidí v týhle republice dělá v některé z televizí takhle dlouho podobnou práci. Téměř nikdo. Ano, pane autore, má kalendář nabitý k prasknutí, ale firemními a společenskými akcemi, které moderuje. Tam zpívá, pokud si to pořadatel přeje. Gábina je v současné době nejvíce vydělávající moderátorkou v republice. Mareše každý zná. Jí také - ona je Mareš v sukních a vydělává podobné peníze, o kterých se vám ani nezdá.
    Takže si pohlaďte svůj mindrák a jděte na pivo radši.

    OdpovědětVymazat
  2. Vážený pane Kokto,
    díky za komentář. Naprosto rozumím, že se Vás to mohlo dotknout. Neberte to, prosím, jako nějaký projev animozity vůči Vaší ženě. Záměr tohoto blogu je pouze jízlivou formou upozorňovat na ptákoviny na český hudební scéně, padni komu padni.
    S Leošem Marešem jsem nějaký čas spolupracoval, od té doby mám pro jeho práci jen slova uznání (a kroutím nechápavě hlavou nad jeho muzikou:-)). Nemějte mi to, prosím, za zlé, ale člověk odkázaný jen na dostupné informace a promo materiály prostě nemůže poznat, že Vaše paní je Mareš v sukních. A i kdyby ano, o této písničce bych zde stejně napsal, byť pravděpodobně mírnější formou.
    Díky, že jste si udělal čas a vysvětlil mi to touto formou osobně. Mějte hezký víkend.
    J.

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji J.
    Ano tato písnička je stará 9 let.A souhlasím padni , komu padni. Její hudební snažení nepadlo na úrodnou půdu, tak jako Marešovo, ale svou moderátorskou parketu našla a 12 letá televizní průprava jí pomohla. Pokud znáte Leoše, pak víte, jak je moderátorská práce náročná a je to řemeslo, jako každé jiné. Které zaslouží i uznání, jako každá jiná práce. To, že se fotí apod., to už je nedílná součást šoubyznysu a je to vlastně PR. Ona je fabrika a každá fabrika potřebuje PR a reklamu.
    Mějte prima víkend.

    OdpovědětVymazat
  4. To tady nikoho nezajímá, jak vaše chudák žena tvrdě dře a kolik vydělává. Song i klip je děs běs. To je to, oč tu běží.

    OdpovědětVymazat