pátek 20. ledna 2012

Přichází hudební anti-ceny Zlatý David!

Vítejte u dalšího dílu hudebních masakrů! Jak někteří už víte, společně s redakcí Čilichili jsme rozjeli anketu o nejhorších muzikantech u nás, pokud je vůbec muzikanty můžeme nazvat. Stručnější popis hlasování najdete zde http://www.cilichili.cz/blogy/prichazi-hudebni-anticeny-zlaty-david-23.html?bloger=3, tu delší (grafomanskou) dávám sem, aby pravidla byla k dispozici na obou webech.

Předem podotýkám, že jde o nultý ročník ankety a pokusí se tak zahrnout veškerý hudební bizar, který se na českým internetu objevil do roku 2011. A že je z čeho vybírat! Proto bude anketa probíhat ve třech fázích. Nominace, hlasování a závěrečný ceremoniál spojený s předáváním cen.

Nominace
Od středy probíhá nominace. Kategorie jsou čtyři: nejhorší zpěvák, nejhorší zpěvačka, nejhorší skupina a nejhorší videoklip (resp. písnička). Nechceme do ankety nijak zasahovat, proto necháváme nominaci čistě na čtenářích. Stačí do komentáře pod tímto článkem napsat, kdo by si podle vás ocenění ve výše zmíněných kategoriích zasloužil. Stejně tak můžete svý nominace napsal na FB stránku masakrů nebo klidně mně do zpráv, do mejlu, záleží, co vám vyhovuje. Já budu průběžně sčítat, kolikrát se jméno toho či onoho interpreta objeví a po dvou týdnech tři nejčastěji zmiňovaní postoupí do druhý fáze ankety.

Hlasování
Jak již bylo uvedeno, sítem nominace nám do každé kategorie projdou tři její zástupci a za pomoci vašich hlasů se utkají o cenu Zlatý David. Pro toto hlasování už bude připravena speciální a přehledná stránka, kdy bude možno volit mezi jednotlivými hudebníky velmi snadno, stačí jedno kliknutí. Tato fáze potrvá celý měsíc a bude spojena i se čtenářskou soutěží – vylosovaní šťastlivci z řad hlasujících získají odměnu. A nebojte, cédéčko Sandry Rosový to nebude. Pomalu se dostáváme k tomu nejzajímavějšímu, tedy vyhlášení výsledků.

Závěrečný ceremoniál, resp. pořádnej večírek
Předávání cen proběhne 7.3. v klubu 2. patro. Kromě vyhlášení výsledků bude součástí večera i koncert hudebníků, kteří rozhodně patří mezi to zajímavější, co se u nás dá slyšet. Těšit se můžete například na vystoupení Nicelanda, svérázný projekt Kittchen Cannyho z kapely Obří broskev a Tomáše Neuwertha nebo objev aktuální klubové sezóny Calm Season, ve kterém se sešli Terezie Kovalová z Republic of Two a Adam Piaf Vopička z The Prostitutes. A co by to bylo za předávání, kdyby nenásledovala pořádná afterparty? To nejlepší nakonec, vstup bude zdarma. Takže si zapište toto datum do kalendáře a doražte, budeme se na vás moc těšit!

Tak to bychom měli. A rozloučím se s vámi skupinou New Trio. Oni už totiž tak nějak tuší, že se to oslaví...

6 komentářů:

  1. 2:45...tenhle čas mě donutil si pomyslet, co je to tam sakra za úchyla? :D

    OdpovědětVymazat
  2. Není nad to, když staří "capi" (jak se říká u nás) zpívají o tom, jak jim čáp přinesl brášku. Mámo, táto, zachraň se, kdo můžeš. :-) (mimochodem, skvělý blog, díky!!!)

    OdpovědětVymazat
  3. Jednoznačně Marie Pojkarová s "hitem" Pejskové se koušou...

    OdpovědětVymazat
  4. Tak určitě bych tam rád viděl Sandru Rosovou. Už jen pro ten pocit až ji uvidim jak se bude tvářit při vyzvedávání oné anticeny :) A snad nebude tvrdit, že hlasování bylo zkorumpovaný!

    OdpovědětVymazat
  5. Kouknul jsem asi na tři videa na tomto webu a jediné „To se oslaví“ – ano, je to recese, ne hudba, ale pro pobavení jsem si to vyslechl až do konce – na rozdíl od těch ostatních videí, což byla absolutní nuda a šeď.

    OdpovědětVymazat
  6. Tohle vzniká v dnešní době?
    Tak to mě poser, s odpuštěním.

    OdpovědětVymazat