pondělí 9. ledna 2012

Diamond Cats - Showbyznys

Vítejte u dalšího dílu hudebních masakrů! Skupina Diamond Cats vznikla v roce 2009 oddělením čtyř (z pěti) členek skupiny 5Angels. V takový situaci je možná snadnější vykopnout tu jednu a vystupovat dál, ale nešlo to, tatínek (nebo manažer) tý pátý měl autorská práva a chtěl táhnout káru dál. Ale o 5Angels už jsem psal, zpátky k Diamond Cats. Produkci jim dělá Jitka Pecková, za hudbou a texty stojí Nikol Davídková, která je známá akorát tím, že zpívá v kapele Abba Stars revival. No a celkově děvčátka zastupuje Ivan Rössler se svojí agenturou. Zase tenhle chlap, všímáte si? Diamond Cats mají na kontě cd Showbyznys, který obsahuje šest písniček. Komu to přijde málo, může si koupit i DVD Karaoke, na kterým podle bookletu najdete "nejlepší hitovky Diamond Cats." Jestli vybírali z těch šesti písniček, tak to muselo bejt těžký rozhodování. Za dvě kila, nekup to. Holky taky pravidelně vystupujou. Na estrádách, táborech, městskejch slavnostech, veletrzích, cokoliv vás napadne, z toho budou mít určitě na webu fotogalerii. Zároveň na svých stránkách nabízí celkem bohatej merchandise. Snaha producentům nechybí. Ale jak uvedu níže, vzali to za špatnej konec. Nebudu zdržovat, pojďme si to pustit.



Jasně, můžeme to odmávnout s tím, že je to pro děti. Ale tak snadný to zas není. Písnička stojí na líbivým refrénu a moc práce si s tím nedali, ty synťáky z toho prýští až běda. Ještě horší je to s textem, kterej má bejt o něčem. Konkrétně kritikou talentový soutěže. To je prostě blbost. Zaprvý - když dvanáctiletý holky zpívají o tom, jak to chodí v šoubyznysu, tak se tomu můžem fakt akorát smát. Zadruhý - jejich cílová skupina jsou dívky stejnýho věku, taková ta fáze, kdy odložily W.I.T.C.H. a na Bravo maj ještě čas. Cokoliv bude pro ně snesitelnější, než text utahující si ze Superstar. Zatřetí - od interpretek se to dozvědět nemůžeme, ale co tím singlem chtěl management říct? Pokud měl v plánu oslovit tím textem i odrostlejší publikum, tak se přepočítal. Na tomhle tématu si i dospělej interpret může vylámat zuby, dětský kapele by skladatel neměl něco takovýho vůbec nabídnout. Nemluvě o tom, že věkový kategorii čtrnáct plus budou Diamond Cats naprosto ukradený. Klip už jenom podtrhuje celkovej dojem z písničky. Křečovitý kulisy, odfláknutý kostýmy, pořád přesvícený záběry, parodie na Superstar, vidíme letadlo, diskotéku, novináře, ochranku, limuzínu, ale všude samý děti, děti, děti. Jako jedinej světlej moment bychom mohli brát rejpnutí si do 5Angels, ale to by nesměly být všechny zpěvačky zároveň jejich bejvalý členky.
Já si myslím, že pro dětskou kapelu na českým hudebním trhu místo je. Hodně místa. Jenže producenti zároveň cílový publikum podceňujou a krmí je hloupočkými projekty, který nejsou ani moc promyšlený. Schválně přikládám ještě jedno video. Sice vůbec nevim, o čem zpívaj, ale i tak to zní líp, propracovaněji z hlediska hudby i produkce a ačkoliv nám dospělým to může připadat plytký, z dětskejch posluchačů to nedělá blbečky. Takhle by se prostě měla dětská skupina dělat. Vzít holky, který vypadají zajímavě, stylově je oblíknout a sladit (srovnejte si to s barevnejma kšiltovkama Diamond Cats), trochu dýl makat na singlu a můžete s tím ven. Navíc natočení tohodle klipu muselo vyjít mnohonásobně levněji, ty holky se motaj akorát okolo mostu a na schodech, žádný letadlo, limuzína, kulisy a stafáž. Zkrátka - tudy někudy by cesta vést mohla. Ale to, co předvádí Diamond Cats, Dalmateens nebo 5Angels, to je mizérie.


10 komentářů:

  1. nie je ta scena s lietadlom okukana od backstreet boys...este z nejakeho ich starsieho sentimentalneho klipu?....ale to by tam mali saliet mladi hošánci... alebo lietadlo je este stale symbolom bohatstva...aj ked v dnesnej dobe su letenky nizkorozpoctovych spolocnosti lacnejsie ako moj listok na vlak ked cestujem z BA na vychod. Preco netocia pred nejakym motorackem...malo by to aspon hodnotu ako boj tanku s nohami s chodiacim zralokom (film Super shark)

    OdpovědětVymazat
  2. Mně to letadlo připomnělo spíš
    http://www.youtube.com/watch?v=jRx5PrAlUdY&ob=av3e

    OdpovědětVymazat
  3. Až na to jejich strašlivý chrčivý holandský CH ty slečny dole žeru.

    OdpovědětVymazat
  4. mě připadá, že doba nejrůznějších "boy" a "girl" bandů je už pryč...to je prostě minulost...

    OdpovědětVymazat
  5. MaedhRos...ano v Rumunsku bol tiez v dobe vzniku skladby este luxus letiet

    OdpovědětVymazat
  6. Nemůžeš srovnávat tyhle skupiny. Už jen proto, že český a takovýhle zahraniční jsou mnohem rozdílný, český interpreti nikdy nebudou jako třeba anglický, či americký.

    OdpovědětVymazat
  7. Ja si myslím že Diamond cats su rozhodne lepšie ako 5angels už len preto že vedia lepšie spievať. A teraz čo a týka klipu: Ten klip o showbyznyse je o ich živote v 5angels.Najprv uvádza že čo sa deje. A to narážanie nebolo ani tak na super star ale tam bolo že "nehraj si na to co nejsi". Potom spievaju ako je to v "showbyznyse" ale ako keby medzi nimi. Potom spievali že sa ich to netýka že to už neriešia a že sa netlačia dobredu za každú cenu a poukazujú na to že je to lepšie a pohodovejšie. Potom tam spomínajú ako ich bývalý manažér ako v 5angels tlačil dobredu a že keď rodičia povedali nie tak na to akoby doplatil. A že chcel veľkú slávu pre 5angels."nehraj si na andela tak to vsechno zacina"-že ako začínali v 5angels. A kto poznal ich historiu mal by vedet ako to vsetko bolo.

    OdpovědětVymazat
  8. Mě DC přijdou super,a nevím proč je srovnáváte s nějakou americkou skupinou nebo co je to..
    Jinak znám i DC FANS kterým je 15-16 let :P

    OdpovědětVymazat
  9. Až na takovou maličkost. Členkami 5angels byly jen tři (Kristýna, Týna a Niki), to znamená, ne všechny, Hana k nim přišla z Dalmateens, i když do 5angels moc chtěla, ale nevyšlo jí to.
    A ještě další důležitá věc: za tímhle klipem nestojí paní Pecková, ale ještě jejich bývalý manažer Veličko Lozanov, který odešel po rozchodu se skladatelkou Nikol Davídkovou a přesto, že je Bulhar, zachoval se naprosto česky a začal je pomlouvat, kudy chodil, přesto, že za to "nejhorší" u DC mohl jedině on. Pak si založil novou skupinu Mirage z jednoho šikovného zpěváka a 4 netalentovaných holek z rozpadlých Dalmateens. Tahle skupina by si jistě zasloužila pozornost Hudebních masakrů. Taky jim nasliboval všechno, co bude, spustil lži o vydávání CD v USA, spolupráci s různými hvězdami, rozšiřováním zaplacených článků na podřadných internetových portálech a pak, když zpěvák odešel (viděl, že to je k ničemu), tak se pan Lozanov s výmluvou na velmi náročnou práci (ha ha ha), opět vytratil, protože nedokáže nic dotáhnout do konce. Jeho sliby a vize jsou postaveny na vodě, stejně jako jeho skladatelské "umění". Tím by se dal asi nejlépe přirovnat k zakladateli skupiny Dalmateens.
    Takže tenhle klip, jeho scénář, kostýmy, provedení i střih připisujte jen jemu.

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Jardo,

    nemyslím si že v porovnání s americkou skupinou by byly naše diamond cats horší. Jsou naopak lepší neotřelé a jejich výraz má ten správný říz. Ačkoli mě tvůj blog masakr velice zaujal ( dostal jsem se k němu od sledování Šlágr TV - vsuvka - sledování tohoto kanálu bych uložil za trest všem, kteří jsou podobnýho cítění jako já, ale nějak mě zásadně naserou )v tomto případě s tebou nesouhlasím - klip muzikálně ělape a na rozdíl od toho americkýho se to odlišuje svěžestíod standardní souřasné popové šablony.

    OdpovědětVymazat