čtvrtek 19. ledna 2012

Leona Šenková - Hymna BK Přelouč

Vítejte u dalšího dílu hudebních masakrů! Předem článku bych rád upozornil, že právě probíhá první kolo hudebních anti-cen. Pravidla najdete zde http://www.cilichili.cz/blogy/prichazi-hudebni-anticeny-zlaty-david-23.html?bloger=3 a svý favority můžete nominovat klidně sem do komentářů, na FB, jak se vám chce. Zpátky k tématu.
Leona Šenková se proslavila tím, že se dostala do finále prvního ročníku soutěže Česko-Slovensko hledá superstar. Předtím zpívala s lokální kapelou KOMAT a ve svým životopisu se Leona chlubí, že s nima natočila cd a vystupovala na motorkářských srazech. To není nic úžasnýho, cédéčko má dneska kde kdo a znám naprosto otřesný kapely, který úspěšně objíždí městský slavnosti a motorkářský srazy. Co o sobě Leona na svých stránkách prozradila dál? Že předloni vydala sólovku Vzorná holka, nazpívala duet s Bohušem Matušem (hmm!) na jeho poslední cd a objevila se na kompilaci přezpívaných hitů Jiřího Schelingera. Kromě toho se na stránkách interpretky dočteme o druhým místě v novácký soutěži Natočto! (to jí bylo devět, zpívající děti diváci milujou) nebo o tom, že se přihlásila do soutěže Hubněte s Pardubickým deníkem. Tohle jsou informace, který člověk vážně mínící muziku prostě do svýho portfolia nemůže dát.
V tuhle chvíli Leona působí rozpačitě. Má nasmlouvaný koncerty, sestavenou kapelu, ale jestli je fakt rockerka, jak to o sobě říká, měla by si některý věci hlídat. Nebo její manažer. Protože za duet s Bohušem Matušem po ní nějaký máničky můžou na fesťáku hodit kelímek s pivem. Pojďme na věc.



Dlouho jsem neslyšel takovou ptákovinu. Ono je obecně těžký složit důstojnej sportovní song. Ale zároveň snad každej muzikant pozná, že to není ono a v takovým případě je lepší jít od válu, ať si ostudu dělá někdo jinej. Co tady vlastně slyšíme? Příšerný agro. Tenhle uhlazenej bigboš se hrál ještě před revolucí a kdo takovou muziku dělá dneska, má podle mě nulovej přehled o tom, jak vypadá současnej rock. Kytary jsou strašná nuda, dopředu to sune strohá, příliš přímočará a tím pádem ubíjející rytmika. Ještě by to mohl zachránit Leonin zpěv, ale tam to zase zabíjí naprosto hovadskej text. Video snad nemá smysl komentovat, to vypadá jak pozvánka na nábor TJ Dolní Báně. Kdyby to Leona jenom tak odzpívala a nechali song klukům, ať si to pouští v šatně, budiž. Jenže ona začala obesílat redakce s tím, že Hymna BK Přelouč je její novej singl. To snad né, Leonko! Někteří rádoby-novináři se toho ale chytli, třeba Rockmag o týhle písničce udělal se zpěvačkou celej rozhovor.
Uvidíme, co bude dál. V hlasu je ta holka pevná a může na něm stavět. Ale vypouštěním takovejch ptákovin do světa se vůbec nikam neposune. Vlastně jo, kamsi nazpátek a dolů.

13 komentářů:

  1. tak to je jsete vetsi pecka, nez Kotvald

    OdpovědětVymazat
  2. Přiznám se, že jsem to do konce nedal... Ughmpf...

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem nedala. Nejvíc mi vadí to, jak se tu tříská její stylizace (vesnický goth?) s videem a s tím, o čem ta písnička je. Tohle přece nemůže myslet vážně, že ne?

    OdpovědětVymazat
  4. Viděla jsem asi 20 sekund a se zhnusením vypla a vyhodila svačinu...

    OdpovědětVymazat
  5. V kombinaci s videem je to krásnej lobotomic song

    OdpovědětVymazat
  6. Tyjo, to je vážně agro jako blázen! Umaštěnej rock střihlej jakousi pochybnou metalovou image v souvislosti se sportem? Vybavím si spíš zelenou od Božkova než basket. Ale co je fakt paráda, je ten dribling na začátku do rytmu! :D Celkově propal propalů! Béééé káááá Přeeloooouč! ... :D

    OdpovědětVymazat
  7. od shlédnutí tohoto videa se při basketu asi hodně nasměji....:D

    OdpovědětVymazat
  8. Dal jsem 2:20 a jsem na to pyšný! To je nuda, nuda, šeď, šeď...

    OdpovědětVymazat
  9. Mě se to líbí. Nekritizujte! Když vy neznáte ani noty.

    OdpovědětVymazat
  10. Asi první video co jsem nedal dál než do půlky. A to jsem vydejchal i hošany ve svetrech z daleké Sibiře.
    Za to bych klukům, sebral míče, dresy, koše i ortézy. Leoně naopak přidal, takovou tu upnutou košili co má zavazovací rukávy za zády.

    OdpovědětVymazat
  11. Je sympatická :-) Ale neměla by zpívat takové sračky.

    OdpovědětVymazat
  12. Já jí v Superstar tak fandila... Ta holka má takový hlas, že může všechny naše zpěvačky rázem nechat za sebou, ale bohužel tímhle se k tomu asi nikdy nedohrabe.

    OdpovědětVymazat