pátek 6. ledna 2012

Jak nemá vypadat rozhovor

Vítejte u dalšího dílu hudebních masakrů! Tentokrát si nepustíme žádnou písničku, ale podíváme se na rozhovor se samozvaným textařem Martinem Rousem. Samozvaný proto, že si tak říká, ačkoliv za sebou má téměř nulovou práci, pokud nepočítám texty pro regionální a dávno zaniklý jihomoravský kapely deTex, Rockers, Nonstop Rock, Wasabi, Madison nebo Vyjou Rock, ve kterých hrál na basu a občas přicmrndával backvokály. Na rovinu, pokud je vám jednadvacet a za posledních pět let jste prošli šest kapel (navíc to stopro byly tancovačkový skupiny s kravským repertoárem), tak vám to moc jméno nedělá, spíš naopak. Na webu o sobě říká, že momentálně nehraje nikde, ale plně se věnuje textařině. Za vzor uvádí Daniela Landu a za největší úspěch považuje píseň Láska k holce (viz jeden z prvních dílů masakrů), která to dotáhla - teď pozor - až do VIP zpráv na Primě! Z toho jsou asi na Moravě paf. Na svejch stránkách má víc perel, ale nebudu zlej. Jdeme na to!



První otázka - co to je za kanál, ty Celebrity září v noci? To se fakt natáčením takovejch zbytečností uživí? Video vzniklo na "filmpárty" ke snímku V peřině, což je samo o sobě dost ujetý. Martin Rous, zdá se, stojí před kamerou poprvý. Je trochu nervózní, roztěkaný, zapocený, ale i tak chce o sobě něco říct. Dovolím si jednu osobní poznámku. Já textařinu studoval, takže v podstatě sleduju prezentaci svýho kolegy. A v tomhle ohledu Martin Rous totálně selhává. Láska k holce nebo Letní žár (taky najdete na blogu mezi prvními díly) jsou naprosto, ale absolutně potroublý písničky, ke kterejm by se nikdo soudnej nehlásil. A tenhle kluk se postaví do záběru a hrdě říká, že to složil. Budiž. Dál stihne prozradit akorát to, že skládá ze života a pochlubí se, že dostal nabídku od skupiny Argema. Už vidim, jak dělá ramena v hospodě nad panákem zelený: "Skládám pro Argemu, vy volové!" On to z hlediska řemesla malinkatej úspěch je, ale chlubit se s tím moc nedá. Nejvíc mě pobavilo, když Martin Rous v rozhovoru řekl, že by chtěl skládat pro Gotta a Bílou. Zároveň se dívá do kamery s výrazem haló, tady jsem. To nejde, člověk, kterej má za sebou akorát hloupý texty pro vypadnuvšího soutěžícího ze Superstar a zpívajícího transvestitu, musí ujít ještě hooooooodně dlouhou cestu, než o jeho práci projeví zájem někdo ze špiček českýho popu. Jestli vůbec. A na Bílou s Gottem si může rovnou nechat zajít chuť, to by už teď musel skládat o několik tříd lepší texty. No zkrátka, soudnej ten kluk není a do textařskýho řemesla taky moc nevidí. Ubohost celýho rozhovoru podtrhuje moderátorka se zoufalou slovní zásobou. "Jasně, je vám to jasný?" Navíc má před kamerou někoho zpovídat a vůbec neví, hned první otázkou to zabíjí: "Ty jsi textař, viď? A ty jsi otextoval...(v hlavě má ještě slovo nějakou) písničku?"  Blbý je, že podobnejch rozhovorů najdeme mraky. Tihle zoufalci o sobě navzájem natáčí reportáže, který někdo ochotně odvysílá. Tím se přesvědčí o vlastní výjimečnosti a tvořej kraviny vesele dál. Ach jo.

3 komentáře:

  1. Au, au, au, tohle bolí.
    Nejsem hudební kritik, ale zase mám dost společného s projevem, prezenatcí a podobně. Tohle opravdu bolí, ale Martin Rous je nepochybně přesvědčen, jaká není hvězda.
    Kdo chce kam, pomozme mu tam.

    Ale hodně mě pobavilo... Kanál se jmenuje Celebrity září v noci, založen uživatelem Celebrity v žáru noci. Obojí stejně blbý. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ale tak s tou peřinou mě docela překvapil :)

    OdpovědětVymazat