pátek 2. března 2012

Olivie Žižková - Mama, prečo?

Vítejte u dalšího dílu hudebních masakrů! Předem tohoto článku chci poděkovat TVKrásce (z takhle pojmenovaný adresy mi mejl přišel) za tip. Musim uznat, že dlouho jsem se nad někým podobně nezasmál i nepozastavil. Olivie Žižková pochází z Náchoda a je vyučená kuchařka. To neříkám pro zasmání, naopak. Lidí s podobným příběhem je v českým šoubyznysu hodně a raději trapčej někde na playback a dělaj stupidní revivaly, než aby se vrátili za pokladnu nebo šli obalovat řízky.
A protože každej umělec by měl mít svůj velkej příběh, Olivie o sobě novinářům i fanouškům prozrazuje, že v dětství trpěla, opakovaně zvažovala sebevraždu, ale nakonec si vždycky pustila Darinku Rolincovou a všechno bylo v pořádku. Dneska mimochodem vystupuje coby Dara Rolins revival. Olivie o sobě taky hrdě prohlašuje, teď cituji: "V roce 2001 vyhrála TV soutěž Carusoshow a ještě koncem téhož roku se stala královnou této soutěže, kam byla nominována odbornou porotou mezi 10 nejlepších zpěváků z celého roku." To je fakt terno, taky bych si to dal na první místo v portfoliu.

Velkou roli v její kariéře hraje o dvacet let starší manžel Jan Žižka, kterej se s ní seznámil při natáčení nějaký estrády, krátce poté se vzali a dneska jí dělá manažera, producenta, doprovodnýho muzikanta i skladatele. Nechci tady psát nějaký jízlivý komentáře o tom, jak postarší chlap oblbnul mladou husičku řečma o kariéře zpěvačky. To ať posoudí každej sám. Jenom dodám, že se jim daří a Olivii i jejího manžela muzika opravdu živí. Vydali už dvě CD, třetí připravujou a do toho točí klipy, vystupujou na maloměstskejch slavnostech a tak vůbec, vždyť už tu rutinu znáte ze starších masakrů. Dokonce i do televize se občas dostanou.



První věc. O Olivii je zájem hlavně na Slovensku, proto ta slovenština. To je ale asi tak jediný, co je na tom zajímavý. Jinak je tady všechno špatně. Nudná muzika, odfláknutej zvuk (ta kytara!), podivnej text a celý to vypadá úchylně, když pětatřicetiletá ženská zpívá takovou písničku. Klip je lacinej a vypadá jak instruktážní video pro rodičovský poradny. Dočkáme se i dramatickýho závěru, Olivie nasadí ubrečenej výraz, jen ty slzy jaksi chybí...Zkrátka - máme tu další profesionální hudební přízrak do sbírky.

A pro pobavení ještě přikládám reportáž televize Joj. No, ono z toho možná spíš mrazí.

18 komentářů:

  1. Ono to je cover nejakeho "diela" co Darinka naspievala (neviem kedy). Takze za stupidny text nemoze (samozrejme moze za to, ze nahra cover takej hovadiny :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To spievala Rolinska, ked mala 11 rokov, takze na jej vek sa ten text hodil. Text napisal Peter Guldan, ktory pisal pre takych ako Modus alebo Gombitova. Nehovorim, ze je uplne genialny, ale aspon v sebe nieco ma a nie je to hlupa cyklicka odrhovacka a ala "I love you baby". Je to jedna z tych znamejsich skladieb Rolincovej, takze nechapem, ze pri pisani recenzie si nezistil cez google aspon to najzakladnejsie a povazoval si to za vytvor pani Zizkovej. :-)))

      Vymazat
  2. Dík, já si to myslel. Nicméně v repertoáru mezi covery Rolincový to uvedený nemá.

    OdpovědětVymazat
  3. zralá na cvokhaus...no né, tahleta paní prostě není v pořádku, buďto si dává hodně hustý houby nebo jí ten její otčím v dětství vytloukl rozum z hlavy :D

    OdpovědětVymazat
  4. Jak recenzentovi mohlo uniknout z jejiho webu toto>

    "Z DŮVODŮ VYDÁNÍ A PREZENTACE MÉHO NOVÉHO CD LITURGICKÝCH PÍSNÍ, NENÍ VHODNÉ NA NAŠEM WEBU ZVEŘEJŇOVAT FOTOGRAFIE SVÝCH ORIGINÁL UMĚLECKÝCH AKTŮ. MŮŽETE JE ALE VIDĚT A POPŘÍPADĚ SI OBJEDNAT NA: http://www.milanholenda.eu/foto_Olivie/index.htm "

    Uvidime se na "Zlatym Davidovi"

    OdpovědětVymazat
  5. Já to viděl, plus spoustu dalších zajímavejch věcí. Ale prostě se to do článku nevešlo. Ještě jednou díky za tip, uvidíme se ve středu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jardo, naprosto s tebou souhlasím, máš pravdu, jsem děsná,tropická a neumím nic!!! Díky, že se mnou zabýváš... JSI ÚŽASNEJ MILUJI TĚ,PUSU TVÁ OLIVIE :-)

      Vymazat
    2. Pane Jardo, při vašich odborných hudebních znalostech je k udivení,že nejste již dávno členem akademie, která uděluje pravidelně hudební ceny.Vaše vyjadřovací schopnosti jsou nepřekonatelné a váš hudební rozhled je úžasný! Myslím, že jste nedoceněný a obdivuji vás,za vaše hodiny času věnované hodnocení škváry našeho hudebního průmyslu.Při nejmenším byste měl alespoň rozhodovat o tom, co se bude hrát za hudbu v českém rozhlase a ČTV a za co se budou udělovat ceny.Škoda,že vaše dokonalé postřehy se dají přečíst pouze na tomto vašem serveru, zasloužil byste si daleko větší prostor...Rozhodně jste nedoceněn a já vám budu držet palce, ať se vám v této činnosti i nadále daří !Také vaše psychoanalytické rozbory mezilidských vztahů nemají obdoby! Zkrátka vše je tak, jak píšete. S pozdravem Jan Žižka

      Vymazat
    3. Opatrně s tou psychoanalyzou, pane Zizko.

      Vymazat
    4. Pane Žizko ja jen procházím, ale ten klip od Vaší dcery je vážně uděsná sračka. :-)

      Vymazat
    5. Tak to vypadá, že Žižkovejm vypíchli nejen oči, uši, mozek, ale srdíčko nechali, to tam je! jo!

      Vymazat
  6. tak to interview uz bylo moc i na me, vazne se mi z toho co tam vyblekotala dela spatne od zaludku.

    OdpovědětVymazat
  7. http://www.oliviezizkova.cz/clanky/2245433802/olivie-a-tajemstvi-viry.html
    ho ho ho, tak tohle je skutecny masakr!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. už to smazali, nemáte někdo kopii?

      Vymazat
  8. Mě dorazila ta Cinematerapie. Takhle dlouho brečet nad 5kama z matiky, to je rekord. A výsměch všem, co měli někdy skutečné psychické problémy.
    A ten pokus prorazit v křesťanském popu...ani jedno oko babiček nezůstane suché, jak ta krásná paní pěkně zpívá.

    OdpovědětVymazat
  9. vy zoufalci vy neumíte ani to.. závist je hrozná věc a k tomu ještě ta vaše drzost na každou svini se vaří voda....

    OdpovědětVymazat
  10. uff,ta pani je nemocna,nejak nechape ze se s ni Dara nema duvod bavit, taky proc? jedenkrat s ni byla na turne,byla ji za svedka,kvuli jejimu manzelovi,zrejme zjistila ze to ta dama nema v hlave v poradku tak se s ni dal nestyka a evidentne nechce, spis si myslim ze spini Daru ona.Olivie take jsem vyrustala na Darinke,take si ji doma obcas pustim,ale vsechno ma sve meze si myslim,Dara uz neni davno Darinka,zije jiny zivot a vy si zijte svuj, delejte si dal Revival,ale nespinte a nechte ji byt uz na pokoji,ztrapnujete se sama ;)

    OdpovědětVymazat