úterý 27. března 2012

Absolutní dno jménem Šlágr TV

Vítejte u dalšího dílu hudebních masakrů! Jel jsem na pár dní navštívit rodiče do Českých Budějovic a přiznám se, cestou mě ani nenapadlo, že narazím na jeden z největších masakrů od vzniku blogu. Na televizi nekoukám (kecal bych, zprávy a sport občas sleduju), tak mi to po celou dobu unikalo, ale táta znalý věci mi poradil, ať tomu kanálu - trefný označení - chvilku věnuju. A musim říct, že jsem asi poznal úplně novej vesmír hudebních příšerností. Šlágr TV totiž spadá pod vydavatelství Česká muzika pana Karla Peterky. A protože je to tím pádem jeho rajon bez sebemenší dramaturgický reflexe, vysílání je složený z reklam na produkty tohoto otřesnýho vydavatelství. Jaký to má provedení, si uděláte obrázek z přiloženýho videa. Jde o druhý díl pořadu Písničky na přání s Českou muzikou, o prvním jsem psal před pár týdny. To jsem ještě netušil, že se tyhle příšernosti vysílají pořád dokola.



Takhle nějak vypadá celý vysílání, akorát vám dole běží titulky, kam si máte zavolat pro komplet šesti cd za cenu 999,- Kč. Viděl jsem však ještě jeden pořad. Jmenoval se Písnička na jaro nebo tak nějak a vysílal se v sobotu v devět večer. Tedy tzv. prime time a v tom případě šlo o vlajkovou loď stanice Šlágr TV. Výsledek předčil veškerá má očekávání. V hnusným studiu z papundeklových kulis (napravo chaloupka, nalevo černá deka se žárovkama, jakože hvězdný nebe) seděly v hledišti na laciných židlích z výprodeje hvězdy vydavatelství. Moderátor Petr Jančařík vylezl z papundeklový chaloupky, mával rukou do rozchechtanýho publika a říkal: "Vítám zde Maxíky, vítám zde Evu a Vaška, vítám Místříňanku, á, támhle máme Pepíčka Zocha, jé, ahoj Kájo!" a tak dál, a tak dál. Pak přišel první interpret, pěvecký duo Rytmus z Prievidze. Postavili se před mikrofon a vedli s moderátorem rozhovor na téma, že už dlouho zpívají na zábavách, ale že se mají rádi a že se budou brát. Aby svou lásku ukázali světu, drželi se celou dobu za ruce. No, jedno oko nezůstalo suchý, to je jasný. O svý tvorbě neřekli ani zbla, co taky, když vydáváte akorát pochybný kompilace u Český muziky. V tu chvíli jsem to vypnul, prostě jsem neměl sílu.

Teď vážně. Nemůžu uvěřit, že by se na tohle doopravdy někdo díval. Jenže ono tomu tak bude. Mít svou televizi není levná záležitost, i když je regionální a vysíláná příšernou technikou jako v tomto případě. Jenže Peterka je obchodník všemi mastmi mazanej a kdyby mu to nevynášelo, resp. kdyby se na to lidi nedívali a nevolali pak, že si chtějí koupit cédéčko, utnul by to. Když sbírám materiál na tenhle blog, většinou je to celkem legrace. Ale po pár minutách strávených se Šlágr TV jsem měl akorát blbou náladu. Tohle je skutečně dno.

72 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Nejde přece o to co tam hrají, ale jak to hrají !!!
      Mám se dívat na to, jak tam blbci skáčou a mlátí do vypnutých varhan a jak zpěváci pouze otevírají"hubu".
      Je tam asi 5% lidí, co skutečně umí hrát, jinak je to všechno podvod. Určitě 95% z nich neumí vůbec hrát a ani zpívat !! Bylo to dokonce i na nějakém šlágrkoncertu, kde všichni "osli" mlátili do nezapojených varhan (mimochodem všichni do stejných) a dokonce ani Peterka nebyl schopen zazpívat žive!! Ať zkusí někdo z nich přijet k nám do vinného sklípku a zkusí tam pouštět CDéčka a dělat z lidí blbce. Dostali by přes hubu a jeli by. Pro lidi, kteří o tom něco ví není třeba nic dodávat.

      Vymazat
    2. Ti co tu píšou negativně na Pana Peterku musí jen je politovat jak závídí Panu Peterkovi co dokazal.Nám se to líbí,Hodně zdraví přejí celému šlágru jen tak dal.A těm co se to nelíbí ať se divájí na ty zabíjačky v televízi.

      Vymazat
  2. 200 za písničku?:/ Ti důchodci jsou ujetí...NEpobírám to :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chceš krytizovať a nevieš sa ani podpísať si úbožiak nechceš nepozeraj nik Ta nenuti na svoje debylne nazory si nechaj pre seba

      Vymazat
  3. ty kravo...jak sem to tak proklikal, tak tam snad hrajou dechovkovou verzi Hallelujah, tak to je masakr :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro tvoji zajímavost, holky co zpívají se věnují hip hopu ;) dechovka není jenom pro důchodce, většina známých kapel co je, tak hrají samí mladí, konzervatoristi.

      Vymazat
    2. Ale tak, zrovna Hallelujah bola podla mna velmi dobre aj zaranzovana, ale hlavne zaspievana.

      Vymazat
    3. Alelujá je pecka. Nádherne zahraná a ten spev. Vynikajúce. A to dychovku nejak veľmi nepočúvam.

      Vymazat
    4. Když se Ti to nelíbí tak si to přepni na Novu a sleduj TV programy v reklamních blocích, to Tě možná víc uspokoji.

      Vymazat
    5. Když se Ti to nelíbí tak si to přepni na TV NOVA a pořady uváděné v reklamních blocích!!!!

      Vymazat
    6. Studio Šlágr mám též naladěné. Musím však říci, že panu Peterkovi se povedl "majstrštyk", i když to má jako každá nová věc své mouchy,v kvalitě. Ovšem dokázal vyplnit žánrově prostor pro starší generaci, protože veřejné sdělovací prostředky, zejména televize, tento prostor vyklidily bez náhrady. Pouze Český rozhlas České Budějovice má denně tříhodinový pořad písniček na přání, který je dlouho do předu obsazen. Tak se nedivte, že studio šlágr má již mnoho diváků a další rychle přibývají, protože pokrývá celé Česko - Slovensko. A také si myslím, že i s tou kvalitou pan Peterka také něco udělá. Já osobně jsem ve studiu byl a musím říci, že to zatím dělají na "koleně" s pár obětavci, kteří tu práci dělají rádi a profesionálně.

      Vymazat
    7. A hlavně asi za to moc nemají a Peterka je krásně dře!!!!!

      Vymazat
    8. aby ses z toho neposral

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Myslím, že není nutná tak agresivní kritika, když stačí přepnout, vypnout, nebo neposlouchat.
      Být tolerantní k jiným kterým se to líbí, není zdraví škodlivé.
      Vašek a Eva měli (a možná ještě mají)hromady kritiků, ale o to víc posluchačů a pozvání na vystoupení.

      Vymazat
    2. máte pravdu trochu tolerance by to chtělo.

      Vymazat
    3. I já zastávám že každý má právo poslouchat co se mu líbí.
      Každého nebaví poslouchat přehlučněnou nic neříkající hudbu kde není slyšet co se spívá.
      Komu se to nelíbí tak si to přepni jinam a nevnucuj druhým svou nic neříkající rádoby hudbu.

      Vymazat
  5. TO JE STRAŠNÝ! JARDO, PROČ?!?! Co jsem Ti udělal? CO?!
    Vauren

    OdpovědětVymazat
  6. Tak jsem jela cca před dvěma měsíci k rodičům a z bohaté nabídky satelitu mě naprosto dostala Šlágr TV........

    OdpovědětVymazat
  7. "Halelůja, korytnačka žije dvesto let." Jo, občas se člověku povede dobře kliknout.

    OdpovědětVymazat
  8. Pomoc, dneska ne. Prosím. :-) K.

    OdpovědětVymazat
  9. Dechovková verze Hallelujah mi projasnila den :)

    OdpovědětVymazat
  10. normalne se vetsinou skrz videa na blogu prokousu, ale tohle asi vzdam... >.<

    OdpovědětVymazat
  11. Kvalitní nebo nekvalitní, je to dobrá zábava pro starší ročníky.Nevím proč to tolik kritizovat, když začínala Nova, taky to nebylo nic moc a jak se vypracovala.Pan Peterka to dělá tak, na co má a myslím že mu spousta lidí fandí.Na ostatních televizích je moc málo lidové zábavy i když to Česká televize dělá na úrovni ale je toho málo. Jsou televize kde od rána do večera hrají pro mladé a nikdo z nás starších to taky nezatracuje-jsou taky některé pěkné písničky a klipy ale nedá se to poslouchat stále.Tak proč taková hrozná kritika na Tv Šlagr. Většina vydařeného posezení v hospůdce stejně končí u dechovky.Co znám lidi z okolí,rádi poslouchají heligonky a kdo znal v Čechách tolik kapel ze Slovenska. Souhlasil bych, že se to nedá poslouchat pořád, ale taková dechovka na sobotní a nedělní večer určitě není pro spoustu lidí k zahození. Proto přeji TV Šlagru hodně úspěchů, pěkných písniček, kvalita se určitě zvýší se zájmem spokojených starších diváků. Divák od Dobrušky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. souhlasím s vámi, nemusím na to koukat, stačí poslouchat

      Vymazat
  12. Konečne televízia, kde sa spievajú české a slovenské pesničky. Tie anglické sa na nás hrnú z každej strany. Aj so speváckych súťaží, napr. Hlas Česko Slovenska by mali premenovať na hlas ANGLICKA. To by som bol zvedavý, ako by reagovali napr. v USA, keby v podobnej súťaži niekto spieval po česky, alebo slovensky.

    OdpovědětVymazat
  13. Odpověď na dehonestaci Peterky a spol.
    Mo jasně, jsme přece v Čeháčkovsku. pro m(n)ělce z Prahy je toto šunt. On je zvyklý na lepší. O komediantech z Prahy slyšíme a čteme přece denně co je to za sebranku, jak se to mezi sebou kurví, závidí jeden druhému a z ostudy mají všichni kabát. Tak se na nás ty demnte i vy ostatní srágorové vy*erte a hleď si svých celebriket. Tady je to ze stany učinkujících o slušnosti a pravdě. je to pořad pro nenáročného diváka, Vy nároční jste ve skutečnosti namyšlení primitivové. A jestli máš s Peterkou nějaké nevyřízené účty tak to netahej na net a nedehonestuj slušné lidi, troubo.

    OdpovědětVymazat
  14. A ty seš zase absolutní vrchol ubohého primitivismu, když považuješ za nutné dehonestovat lidi kterým se to líbí. Vy maldí spějete zpátky na stromy do pralesa. Kroužky v nose i jiná znamení na těle jako tetování, hudba složena ze dvou taktů a mlácení do bubnu, fetování či jiné neřesti tomou nasvědčují. Jen nevím, jak se uživíte, když jste líní jako s*ině. Asi pochcípáte, ale to žádná škoda nebude.

    OdpovědětVymazat
  15. Dnes (8.4.2012) dopoledne jsem shlédl tv šlágr, kde Peterka ukazoval svoje studio a přilehlé prostory a představil své zaměstnance. Každý nejak začíná, i čt tak začínala, kdo to pamatuje. Studio vůbec nevypadé tak jak ho popisuje zamindrákovaný chudáček, který asi dokázal v životě mnoho, nebo spíše ho*no a tak se projevuje jako správný čecháček, vše kritizující a závistivý. Urážet a povznášet se nad někoho, to chytrý a slušný člověk nedělá. Tak se chová jen primitiv největšího zrna, který v životě nikdy nic nedokázal ani nedokáže, jen si to o sobě myslí a proto cítí potřebu se povznést nad někým kdo svoji pracovitostí a uměním něco dokáže. Bohužel i takoví jsou někteří z nás. V takovém Německu "jedou" kanály pro mladé i pro staré a nikomu to nevadí. To jen tady se vždy najdou nějací ubožáci, kteří mají potřebu urážet druhé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máte v tom dost bordel - čecháčství není vše kritizovat (krom toho to autor nedělá), ale naopak čecháčství je přesně to, co děláte vy - zaslepená neschopnost přijmout, že je kritika je něco absolutně přirozeného, že na ní není nic špatného a že neslouží k tomu, aby někoho pošpinila, ale posunula ho dál (případně mu otevřela oči a ukázala, že na to prostě nemá).

      A navíc, ne, podobné stránky nepíšou zamindrákovaní chudáčci. Nechápu, kde tyhle jistoty podobní jako jste vy, hotoví internetoví psychologové, pořád berou... krom toho CO by autor konkrétně v tomhle případě asi tak mohl závidět??
      Kritiku píšou lidi, kterým záleží na kvalitě.
      Nazdar.

      Vymazat
    2. Píši tobě ty chytrolíne,který neumíš nic jiného než pomlouvat a špinit.Když se ti české a slovenské písničky nelíbí, tak si přepni na jiný kanál ,jako je třeba MTV a nebo jiné hudební TV kanály, kde to není pro normální lidi ke koukání a je to jen pro " zaražené " puberťáky a feťáky.Máš smůlu, neboť zde v Praze mám mezi přátely mnoho těch, kteří vysílání " TV Stil " mají rádi a stále nás přibývá.Technická úroveň se určitě také zlepší a nezapomeň, že pan Peterka ví , co dělá.

      Vymazat
  16. tady bude ještě veselo, na výraz "šlágr tv" vrací google jako první výsledek tenhle článek:)

    OdpovědětVymazat
  17. Bože to Veď mě dál, cesto má líp zpívám já. To je děs, že si někdo dovolí to přespívat a nestydí se. Navíc to odporné aranžmá. Achjo, chci se zabít!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. RADĚJI SE NEZABÍJEJ,BYLO BY ŠKODA TAK NADANÉ A SEBEVĚDOMÉ
      ZPĚVAČKY.

      Vymazat
    2. Zorčo začni s uměleckou dráhou, určitě na Tebe čeká celá Evropa a Ty víš jak na to, abys měla úspěch.... Ale nikomu raděj nic nepiš, nebo než začneš přečti si "Český pravopis" a dozvíš se, že "zpíváš" a ne "spíváš".....Ahoj.

      Vymazat
  18. Nevím,proč tolik urážek v jednom článku.Já tomuto pořadu fandím,je to určitě lepší než pořád koukat na americké akční filmy(já jim říkám krváky),kde je jenom samé násilí a vraždy.Při naší krásné muzice si obyčejný člověk jak já odpočine a komu se to nelíbí ať si televizi nastaví na jiný kanál,myslím,že jich v dnešní době i čase vysílá víc než dost.Fandím vám ve Šlágru TV-vydržte nenechte se odradit podobnými nechutnými recenzami.Držím vám palce -jen tak dál.Program jako je tento tady u nás dlouho chvběl.Zdravím všechny ve studiu,kteří se na tomto pořadu podílejí.Vydržte!!!Kája z Jirkova

    OdpovědětVymazat
  19. Zajímavé srovnání s americkými akčními filmy :-D jestli jsou v televizi právě tyto dvě varianty, tedy ty 'vaše' krváky a tyhle 'krásné' písničky, jsem zas o něco šťastnější, že televizi nemám :-D A proč neustále obhajoba pod rouškou Anonymity? Bojíte se za tu svou obhajobu postavit? Klidně si na tu hrůzu koukejte, prozpěvujte, ale nevím proč nepřijmete, že jste prostě v muzice skromní, tohle vám stačí a s nadhledem nepřejdete objektivní kritiku tohoto článku.. Každopádně mě bavíte, to jo :-D Takže jen houšť!
    PS: A neustálé dotazy co ten Jarda dokázal - nehledě na to, že je muzikou protřelý i po autorské stránce - ani já nemusím být vrchní sládek na to, abych poznal hnusné pivo, no ne?

    OdpovědětVymazat
  20. Líbí se mi,jak se mnozí navážejí do DH Mistříňanky za to, že si
    dovolila nahrát písničku Halelujah.Jednak ty děvčata to zpívají úplně skvostně,text je jaký je(znám i horší),ale hlavně aranžmá
    napsal super muzikant tenor saxofonista orchestru Gustava Broma
    a hudební režisér brněnského rozhlasového studia a podle mně na
    jedničku s hvězdičkou.No a pánové z Mistříňanky to také nahráli
    perfektně.Tak vo co de?

    OdpovědětVymazat
  21. Pamatuji doby, kdy Plastici a spol byli to nejhorší dno... A pak zase byla doba, kdy nebyli pochopení a nekulturní neznalci dávali přednost jiné muzice, přestože jsme měli svobodu. A o té svobodě to je! Nevnucujte někomu něco, co nám líbí a neponižujme nikoho za to, že se mu líbí něco jiného - i když je to v Prime Time.

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj, hlavní je ať si každý poslouchá co chce, je to jeho právo a tedy ať si ten druhý klidně poslouchá reklamy z Novy a dívá se na krváky. Nám se písničkové pořady líbí, reklamy a věštce také vynechávám. Když se mi něco ńelíbí, od toho mám tlačítko na ovladači - každý je strůjcem svého štěstí? Zdravím

    OdpovědětVymazat
  23. Ja chapu,ze nekteří lide s poruchou mozku to sleduji,ikdyz je to rozmazane a na kanalu mimo mísu,jen me vadi ty nezname kapely co hraji nerytmicky a falešne,to je ten pan hluchej?A ty klipy,mam Pavla Vitka rada ale tam lezti nemel je to pro nej velka ostuda.

    OdpovědětVymazat
  24. jestli někdy někdo něco udělal pro dorozumnění mezi čechy,slováky a moraváky ,tak to je nyní TV ŠLAGER.Velké po
    děkování za to.

    OdpovědětVymazat
  25. Lituji ty chudáky, kteří sami nic nedokáží, ale kritizovat umí. Tak si klidně zapni černou kroniku nebo jiné kvalitní zprávy a potom krvavé filmy. To se ti bude líbit.

    OdpovědětVymazat
  26. Ked sa vam to nepáčl tak to nepozerajte a ani nie sme zvedavý na vaše komentáre.

    OdpovědětVymazat
  27. Ano dnes je in geglat engliš, protože je dobré někomu zase někam vlésti, ale pěknou českou, slovenskou, ale i písničky z okolí naší republiky neuslyšíš, jako by byla na ně vyhlášená cenzura. My posloucháme Šlágr, samozřejmě nejsou všichni hudebníci dokonalí,ale kdo z nás obyčejných a stále více oškubávaných občanů od proamerické vlády je dokonalý. Nás těší, že nemusíme poslouchat bláboly české televize, kterou musíme proti své vůli platit, aby se měla parta tzv.umělců a příživníků v televizi dobře. A co se týká soukromých televizí těm jde jenom o sledovanost a ta ji doufám značně klesne. Tento stát na nás seniory kašle, snižuje důchody, zdražuje potraviny a všechny ostatní komodity. Tak aspoň, že slyšíme pěkné písničky, které nemusí být na vysoké tzv. umělecké úrovni, ale jsou naše a my si je rádi zazpíváme, tak jak jsme si je zpívali v mládí i dobách minulých a i falešně. Co na tom. A kritika? Vždy když je ta nejlepší tak většinou ta velice výborná věc stojí za pr d. Kritici jsou stále stejní, kritizovali Mayovky, kovbojky, Rychlé šípy, komiksy Káji Saudka a různé zábavné pořady a komedie , mohl bych jmenovat dál. Je demokracie, tak ať si poslouchá každý co chce. A jinak reklama v TV Šlágr je z důvodu toho, že to je tzv. reklamní televize a reklama tam být musí.To pro ty chytré kritiky.
    Tak ať stoupá TV ŠLÁGR sledovanost.A manželům Peterkovým držím palce, aby tu závist tzv. takyodborníků ignorovali.
    Moravák Mira

    OdpovědětVymazat
  28. Není to sice přesně hudba podle mého gusta, ale je pěkná a pro starší lidi jako pohlazení a vzpomínka na mládí. Jen nevím na co budou vzpomínat ti dnešní vzdělanci v hudbě až buou staří a jestli budou mít i osmdesátileté fanoušky. Pochybuji, už dnes má většinou mladých lidí z jejich hudby poškozený sluch.

    OdpovědětVymazat
  29. Naladil jsem Šlágr až letos a musím konstatovat že je to výborná relaxační TV .Někdy se mi písničky taky třeba nelíbí, tak to přepnu .Konečně tady někdo vysílá pro těch 20 % důchodců a dělá jim obrovskou radost. Přeju jim to. Rada pro rozhlasové a TV vysílání dovolila to, že pro tak početnou skupinu lidí ze ve veřejnoprávní TV nevysílá tato muzika ! Každý stát si drží svůj folklor a pravou národní muziku jak to jde a jen u nás v "Kocourkově" do nás budou valit tu americkou pod tlakem. Samozřejmě děcka která v radiích nic jiného neslyší, tak ani neví že nějaká lidová muzika existuje natož , aby se jim líbila.
    Stačí se podívat na Rakousko a Německo, kde si svoji lidovou muziku hlídají daleko lépe a stále ji vysílají aby ji lidé včetně dětí slyšeli tak se pomalu předává dalším generacím.
    Přeju všem - i kritikům - vše hezké , ať má každý radost zrovna z té svojí muziky.
    PS já poslouchám od lidovky, přes rock třeba i metal.
    Standa Morava

    OdpovědětVymazat
  30. Koukám, že tady jede cenzura. Když jsem na tenhle článek narazil posledně, tak tu bylo 3x tolik komentářů a co si pamatuju, tak nebyly o moc horší než ty, co tu zůstaly. Jako autor na to máš samozřejmě právo, ale osobně tohle nemám rád, tuhle stránku mažu z RSS.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sorry, sypu si popel na hlavu - netušil jsem, že se masakry přesouvaly na novou doménu... Každopádně rozumnější by bylo udělat přesměrování(pokud to na blogspotu jde zařídit) - takhle je to dost matoucí.

      Vymazat
  31. Nejenom,že tv šlágr je neskutečná prdel,ale číst tyto komentáře je taky úžasná hlína.Už jenom kvůli tomu ať ta stanice funguje dál,když není v bedně nic veselého zapnu šlágr a za chvíli se válim smíchy.Kde jinde tohle uvidíte.Duo Yamaha,Piňakoládu a jiné naprosto neuvěřitelné hudební formace.Já jsem naprosto spokojen,je to úžasný relax!

    OdpovědětVymazat
  32. JE TO NAPROSTO SKVĚLÉ, ŽE KONEČNĚ NĚKDO HRAJE ČESKOU MUZIKU. KDO TO NECHCE POSLOUCHAT TAK AT PŘEPNE NA JINÝ KANÁL A MÁ PO SRANDĚ. JINAK K TOMU NEMÁM CO DODA. ZAČÁTKY JSOU VŽDYCKY TĚŽKÉ.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já když na to omylem přepnu tak se leknu jak to řve a nejradči bych když to slyšim vyhodil telku z okna. nechápu lidi co si kupujou jejich předražená cd v dnešní době internetu kde si člověk muže cokoliv poslechnout nebo stáhnout zadarmo. takže doufám až tato generace která to poslouchá vymře,že zemře i tv šlágr. vživotě jsem neviděl nic trapnějšího. škoda že nejdou zablokovat některé tv programi v televizi.

      Vymazat
  33. Zdravím. Taky sledujeme doma od Vánoc 2012 šlágr tv, když na čt 1 není nic zajímavého. Např silvestrovsý pořad jsme tam sledovali celý. Šlágr tv se nám velice líbí. Je to teď naše nejoblíbenější stanice. Samozřejmě máme i nějaké výhrady, např ke vzhledu p. Peterky, ale to musíme přehlídnout. Novu, Primu nesledujeme. A komu se to nelíbí, tak ať se na to nedívá. Taky by mne zajímalo, jakou to má celkovou sledovanost. Proč se to nikde ještě neobjevilo? Asi by to některým stanicím hodně vadilo.

    OdpovědětVymazat
  34. Sledujem TV Šláger zo zahraničia a neuveriteľne mi hladí dušu. Zaujímalo by ma, koľkí kritici by dokázali vytvoriť niečo také ako najslabší z účinkujúcich. Pripíšte prípadne, čo ste už dokázali vy. Uvedomujem si, že ide niekedy o kvalitu okresného formátu, ale čo na tom? Ja by som to lepšie nevedela.
    Ďakujem zakladateľom tejto TV, majú veľkú zásluhu na zachovaní textov a melódií piesní, ktorým by inak hrozil postupný zánik.Pomáhajú propagovať ľudových umelcov, ktorí netrávia voľný čas pozeraním slaboduchých seriálov na iných kanáloch "vyššej úrovne" ako je Šlágr, ale sami niečo tvoria.
    Držím TV Šlágr palce!
    Ľuba

    OdpovědětVymazat
  35. Tento program sleduji bohužel jen poslední měsíc.Předtím jsem o něm nevěděl( má škoda )je opravdu velmi dobrý.Komu se to nelíbí může se dívat na jiné kanály a tam se výžívat nad americkým či jiným brakem. Jen doufám,že Vám to vydrží a budete moci pokračovat
    i budoucnu. Petr Slušný

    OdpovědětVymazat
  36. Je mi 70 a bleju hnusem, co se n TVšlágr vydává za českou muziku! Samohrajková dua, která przní lidovou muziku. Jestli podle toho se bude určovat vkus posluchačů, tak to je hrůza. :-(((

    OdpovědětVymazat
  37. Chtělo by to asi fakt více tolerance,prostě nebaví, nekoukám. Z muzikantského hlediska jsou některé instrumentace otřesné,mluvené slovo z muzikanty zatím příšerné, ale kdykoliv zavítáte na jakoukoliv taneční zábavu, mix tohoto tam přesně uvidíte, toto je obraz určité odrudy hudby,zábavy.Tam málokdy uvidíte kvalitní klasickou dechovku,slušný orchestr,skupinu,maximálně tak dua,tria,nejsou peníze. Je možné si klást otázku, zda na toto musí být TV kanál,ale myslím že hodně lidí právě tohle chce, tak proč ne. Baví se u toho, líbí se jim to a odsuzovat je? Každý máme jiný vkus, fakt bych to takhle nekritizoval, je to určité skupině lidí(a není malá) blízké. Nevím proč ohrnovat noc, prostě to tak je. A chtít pozvedat vkus diváků,tuhle starost měli už komunisté, nakonec na to tady máme veřejnoprávní televizi, ne. Takže bych byl v klidu a neskuhral. Nakonec kolik je lidí, kteří nesledují vůbec žádnou televizi a žijí spokojeně, možností zábavy je dnes spousta.

    OdpovědětVymazat
  38. Mám stejný názor, jenom bych chtěl dodat:
    A)-Tím, že dosáhl toho, aby byl kanál sledovatelný i na Slovensku přispěl Peterka ke sblížení
    a přátelství Čechů se Slováky podstatně víc, než celá plejáda užvaněných politiků
    B)-Byť ne vždycky na požadované úrovni, oživuje vztah k lidové písni a zábavě a do jisté
    míry eliminuje už hodně pokleslou hudbu na Óčku a Pohodě. Už se na ty zfetované
    kytaristy a zpěváky,silně rozkročené v natržených riflích a s neustálým pohazováním
    dlouhých vlasů a neartikulovaným anglickým vyřváváním a pobíháním po jevišti, nedá
    dívat.
    Tolik klady, nyní k záporům.
    A)- Ubližuje-li někdo Tv Šlág(e)r, pak je to sám pan Peterka,který by se měl na obrazovce
    ukazovat co nejméně,protože:
    a)- má velmi slabou slovní zásobu,pomáhá si šermováním rukou a vlastní zastřený
    a neznělý hlas,často používá berličku -"to znamená."
    b)- měl by zvážit svou vizáž,něco udělat s účasem. V poslední době se zlepšil tím, že
    to háro váže do culíku do gumičky,k čemuž mu chybí už jenom mašlička.Je trapný
    když se před kamerou zouvá do pantoflí a obleče si rifle a ohrne nohavice a rozvalí
    se do fotelu. Je skutečně šokující, když po krásných zpěvačkách z Mistříňanky
    se na obrazovce objeví něco jako orangután,který právě opustil husté křoví.
    c)- Neměli by často ukazovat Peterku jr.,který toho umí ještě velice málo, skoro nic.
    Na kytaru ještě moc neumí a hlas asi zdědil po otci,který moc zpívat a hrát
    nemůže. Majitel Peterka by se raději měl více věnovat provozním záležitostem
    a prezentaci na obrazovce přenechat jiným.
    Jinak přeji Tv Šlágr,aby co nejdéle vydržela a rozdávala radost.

    OdpovědětVymazat
  39. Nevím,kdo se může negativně k této TV vyjadřovat.Když se ti to nelíbí ,přepni a dívej se na masakry na Nově a pod. Zrovna tak na ty nízkonákladové seriály ,které mají úroveň tak do kanálu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky nevím proč tolik kritiky od lidí kteří Dechovku nebo Lidovku normálně neposlouchají.Díky Šlágru jsem si znovu připoměl písničky které jsem už pomalu zapomínal,a poznal mnoho nových kapel a skupin ze Slovenska Moravy i Čech o kterých jsem neměl ani tušení.Patřím k těm lidem kteří poslouchají hudbu podle nálady,od Vlacha až po Bacha.
      Podle nálady. Taky neposlouchám všechny kteří ve Šlágru vystupují,když se mně nelíbí tak přepnu.Taky jsem četl,že některým vadí když někdo se při zpěvu drží za ruce a dává na odiv vztah k tomu druhému. Mě více vadí zpěváci v TV kteří několikrát do roka umí najít svoji životní lásku. Přes všechny výhrady které někteří mají jsem přesvědčený ,že Šlágr má poměrně velkou sledovanost mezi staršími,a nepochybuji,že i mezi mnoha mladšími.Proto přeji TV Šlágr ať se neustále zlepšují,rozšiřují okruh svých účinkujících a tím také počet posluchačů.

      Vymazat
  40. aj ked pán Peterka vyzerá ako kolotočiar z maringotky,sledujem tv šláger,lebo som milovník ludoviek,niew však všetkýchjb oblastí,no na našom digi tv,okrem pornaa šlágru nie je čo pozerať...

    OdpovědětVymazat
  41. Zdravím. Tuhle televizní stanici fakt nemusím, ale mojí 80leté mamince se to líbí a ráda to sleduje. A teď babo raď....

    OdpovědětVymazat
  42. Když neumíte zpívat anglicky, ani nelezte do České televize, Novy, Primy, atd. Když televize ohrnují frňáky nad zpěváky českých písniček a nad dechovkou, která se posluchačům líbí, je tu Česko-slovenská televize s tím, co posluchači chtějí poslouchat. A komu se to nelíbí, nemusí se ani dívat, ani kritizovat a zesměšňovat. Nechť si pustí nějakou telenovelu nebo čučí na tzv. "baviče".

    OdpovědětVymazat
  43. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  44. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  45. Toto mam rad ked sa niekto vysmieva a vy čo počuvate Stravinského balety, Rossiniho opery, Pink Floyd, Radiohead , Depeche mode alebo Trenta Reznora alebo Gustava Mahlera pani odbornici ? pochybujem :)

    OdpovědětVymazat