úterý 28. února 2012

Saša to dokázala

Vítejte u dalšího dílu hudebních masakrů! Dnes se podíváme na jednu holku, která si prošla pár estrádama a hrdě vystupuje coby Madonna Revival. Paní Alexandra Kuklová je profík. Vystudovala angličtinu, kterou i učí, ale zpívat cizí písničky je větší terno. Zastupuje ji mimo jiné umělecká agentura Devět měsíců (už ten název!) a ochotně přijede zazpívat i na váš firemní večírek. Aby bylo vidět, co všechno už má za sebou, na svých stránkách si vystavila mocný portfolio, posuďte sami (cituji):

- trojnásobná vítězka show Karla Šípa Rozjezdy pro hvězdy
- vítězka TV pěvecké soutěže Do-re-mi
- angažmá v Německu a Rakousku se skupinou Schachner and col., skladatele a úspěšného lídra této kapely Waltra Schachnera, autora mega hitu "Anton Aus Tirol".

Tohle, prosím, dneska stačí k tomu, aby vám lidi za muziku platili. Anton Aus Tirol navíc fakt není moc ke chlubení, spíš naopak. Alexandřin revival nabízí několik možností, přijede sama, se dvěma tanečnicemi nebo rovnou několika holkama a na halfplayback vám bude chvíli zpívat. Nejhorší na tom je, že ona v tom hlasu má potenciál. Ale ono je u nás tak nějak lehčí dělat ze sebe šaška hrou na někoho jinýho, než se pokusit prorazit s vlastní tvorbou, že jo.

Pojďme na to. Alex, jak si nyní říká, v Doremi. Zazpívala na halfplayback, zakroutila bokem a publikum jí zatleskalo.



Saša v pořadu Rozjezdy pro hvězdy. Zazpívala na halfplayback, zakroutila bokama a publikum jí zatleskalo.



Saša znova v Rozjezdech. Zazpívala na halfplayback, zakroutila bokama a publikum jí zase zastleskalo. Divák si říkal, že ji už odněkud zná.



Saša potřetí v Rozjezdech. Zazpívala na halfplayback, zakroutila bokama a publikum zatleskalo. Divák se kouká pořád na to samý a je mu to jedno, hlavně aby u bedny vydržel do reklam.



A Saša dneska. Zpívá na halfplayback, kroutí bokama a publikum tleská. Máňa to pozoruje od stánku s klobásama a je šťastná, že vidí někoho z televize.



Ach jo.

13 komentářů:

  1. Jedno slovo, vyjádří snad vše: FUJ! Ano, kdyby si našla nějaký styl hudby, co by sedl k jejímu hlasu a samozřejmě zpívala své vlastní skladby, tak by prorazit i mohla (hodně malinkaté slůvko "mohla"). Ale ano, proč ne. Jak ale píšeš, dělat ze sebe šaška může každý a sranda je, že v ČR na to lidi letí. A popravdě, Madonnu sice nemusím, ale tak nějak v tech plavkovitých šatech vypadá i na svůj věk daleko lépe než tu ta ona z Nemanic. Ne, prostě ne, ne a ne a ne a stokrát ne. Zároveň vyplývá otázka - Proč?

    OdpovědětVymazat
  2. asi jsem nejak pozadu, ale co presne je HALFplayback?

    OdpovědětVymazat
  3. to znamená, že z repráků jde všechno kromě zpěvu, kterej je na pódiu jako jedinej podanej živě

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak v tom bych osobne tolik problem nevidela, predpokladam ze tak vystupuje alespon v cechach naprosta vetsina popovych (televiznich?) "hvezd". publikum ktery takovy vystoupeni oceni je to stejne jedno a nejspis by nepoznali ani kdyby to byl uplny playback.

      Vymazat
    2. Tak zrovna v tom problém vidím a velkej - to, že tak vystupuje v Čechách většina popových hvězd a lidem to tak stačí a vyhovuje - živá kapela je živá kapela a rozdíl je to sakra velkej! Když mi stačí záznam, tak to si to rovnou můžu pustit na CD celý (a v případě revivalů a převzatých písniček i v originální verzi) a nějakej šašek na pódiu už mi k tomu žádnou přidanou hodnotu nedodá. Ono by české hudební scéně vůbec neuškodilo, kdyby se do ní cpalo míň lidí, i kdybychom při tom měli o pár talentů přijít.

      Vymazat
    3. jasne, ale v pripade tehnle pani se nejedna o zadny hudebni zazrak, takze fakt, ze hudba neni produkovana zive, neni moc velky rozdil. to, ze to lidem co tohle konzumujou vyhovuje, uz je jina, to je nejspis ponekud spatne.
      A s tim nelze nez souhlasit, ale penize a moznost se zviditelnit je moc velky lakadlo pro mnohe, staci se poohlednout na talentove souteze minulych let - aspon 2/3 lidi tam taky prisli jenom trapcit, protoze za kazdou cenu chteli byt v televizi :D

      Vymazat
  4. trochu nechapu tu nutnost vlastnich skladeb v pripade potencialu v hlase. Slozenych skladeb jsou miliony, tak pokud delat nejake nove, tak to chce nejaky napad.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I zpěváků jsou miliony, tak proč by měli do populární hudby přicházet stále noví? Ten potenciál v hlase už by sakra musel být, aby jen to samo o sobě stačilo (třeba hlas jako má Bětka Kolečkářová, té by to asi stačilo a přitom ona si i umí vybrat dobře písničky, něco si sama píše, vystupuje s živou kapelou a podobně). Takovýhle přezpívávačky nejsou potřeba, zpívat si u puštěnýho rádia může každej sám.

      Vymazat
  5. Jarynovi Koniášů se zkrátka nezavděčíte a nezavděčíte, nakonec cílem tohodle blogu je se pošklebovat, (jinak by nebyl pro nýmandy co nic neuměj zajímavej), a k tomu se důvod vždycky najde. Buď je umělec nepůvodní, když je původní tak dělá blbou popinu, když ne tak zas neumí zpívat, když umí tak zas dělá blbý gesta a divně se u toho tváří, když i tohle zvládne má naprosto idiotskej klip, blbej zvuk atd...
    Závěrem opět něco z Koniášova moudra, který nechtěně seděj na samotnýho samozvanýho chytroprda, jak prdel na hrnec, pro dokreslení je možný doplnit za "...někoho jinýho" do závorky - (třeba na kritika) :
    "Ale ono je u nás tak nějak lehčí dělat ze sebe šaška hrou na někoho jinýho, než se pokusit prorazit s vlastní tvorbou, že jo."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bez vulgárních postřehů tohohle anonymního vola by tenhle blog nebyl tím, co je :) By mě zajímalo, cos dokázal v životě ty...

      Vymazat
    2. Tvá odpověď by se bez jediný změny dala použít (a v jejím smyslu se tak i často děje) jako "argument" směrem ke Koniášově kritice - třeba zrovna od fanoušků Michala Davida. Aspoň vidíš, neanonymní Tomine, že se zas tak nelišíš :-)

      Vymazat
  6. No nic v zlom, ale to posledne video je fakt navrat minimalne 20 rokov dozadu, dnes sa tomuto stylu/obdobiu/folkloru smeju dokonca aj ti, ktori na tom pred 20timi rokmi ficali. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Walter Schachner, to je ten rakouský fotbalista z 80. let?

    OdpovědětVymazat