pátek 3. února 2012

Patrik Fox - Máš mě na kolenou

Vítejte u dalšího dílu hudebních masakrů! Dneska se opět vrátíme k Patriku Foxovi. Představte si, přidal si mě na Facebooku do přátel. Teď už jenom čekám, kdy si mě spřízní na Bandzone. Mimochodem, má tam celkem čtyři fanoušky. No, nebudu zlej. Podle mě je v tomhle směru frajer, většina muzikantů, kteří na blogu narazí na články o sobě, se akorát urazí a zahrnou mě nadávkama, Patrik si mě místo toho našel na netu. Byť jsme díky tomu Facebooku asi něco jako virtuální známí (pochybuju, že si někdy půjdem sednout na pivo, abychom se stali známými oficiálně), tak já mu ještě aspoň jeden díl musím věnovat. Byla by totiž chyba nepřidat do seznamu masakrů jeho klip k písni Máš mě na kolenou.
Všechno důležitý jsem o Patrikovi už napsal ve starších článcích a protože od listopadu neupdatoval svůj web, spokojme se tedy jen s informací, že ve studiu SONO pod taktovkou Milana Cimfeho chystá novou desku. A pojďme na věc!



Tohle je zase klasickej českej agro rock.Už podle ukvílený kytary v prvních taktech je jasný, jak bude znít zbytek songu. V klipu sledujeme pokus o příběh, což je sympatickej záměr, ale většinou dopadá zoufale. Tady to taky nevyšlo. Mojmír Maděrič coby seladon z Prahy přijede taxíkem na maloměsto s cílem klofnout nějaký to děvče. Marně šermuje doutníkama, v revíru už je totiž jiná liška. Slečny prostě pálí po Patrikovi (dokonce se jim v jednom záběru podepisuje na fotky, zkrátka hvězda) a Mojmír utře nos. Vizuální provedení je odfláknutý, triky by bylo lepší vypustit, furt se motáme po náměstí a okolních ulicích a pokusy o zpestření dopadaj v lepším případě divně. Viz třeba holky tancující ve skladu, kterej si nezadá s nějakým torture pornem. On to možná nebude sklad, ale silo, mě teď napadá. Příznačný. Nebo když Mojmír Maděrič dostane po hlavě balíkem slámy. Tumáš, Pražáku!
O hudbě jsem psal před chvílí, to je prostě klasický agro odkojený kulturou tancovaček s tlačenkama v tombole. No a text zase používá častý klišé český textařiny, tedy opakování slovesných tvarů i tvarů přídavných jmen: černé / věrné, stát / brát / spát, ale i o dost slabší rýmy slábne / sáhne.
Uvidíme, s čím přijde na nový desce. Minimálně textaře by mohl vyměnit.

9 komentářů:

  1. Tentokrát se fakt vyplatilo počkat do konce. Ty "čáry máry pod kočáry" myslí jako vážně?

    OdpovědětVymazat
  2. Já bych jen upozornil na hlubokou reflexi v čase 0:45 - ať žijí Beatles! :-DDD

    OdpovědětVymazat
  3. Upřímně, zase taková hrůza to není, znám horší, tohle se dalo dokoukat skoro až do konce:-D Ale proč si proboha šlape na jazyk??!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Maděrič nemá asi na nájem chudák :(

    OdpovědětVymazat
  5. První klip, který jsem dokoukala do konce. Fascinující sebevědomí, to musím ocenit. :-) pěkný víkend, K.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak koukám, že Litoměřice zažily nášup knížete těchto stránek. No Patrikovu sugestivnímu pohledu po 1. minutě se dá jen těžko odolat

    OdpovědětVymazat
  7. milujem kľúčovanie a iné špeciálne efekty!....yesssss!!! slečny a tá choreografia!...koľko ste to nacvičovali?....jaaaaj improvizace...

    OdpovědětVymazat
  8. Nádherný. Myslela jsem, že "čárymárypodkočáry" můžou zpívat jen dívčí skupiny 9+ ale Patrik prostě dokáže tyhle hranice posunout a překročit. Možná by měl zvážit spolupráci s panem Svěceným, protože ten by figurou i výčesem výborně zapadl do té drsné partičky za hlavní hvězdou a ještě by se podařilo oslovit úplně novou část publika. Třeba paní Hůlovou.

    OdpovědětVymazat
  9. Je to trapna ubozarna. Styd se....

    OdpovědětVymazat