pondělí 9. dubna 2012

Posluchači Český muziky vrací úder!

Vítejte u dalšího dílu, dneska žádný masakr nebude. Rozhodl jsem se naopak dát do kupy zase pár reakcí, tentokrát na článek o Šlágr TV, protože je to hodně zajímavý čtení. Že je vydavatelství Česká muzika fenomén posledních let, o tom nikdo nepochybuje. A protože vydává pro své posluchače hezkou, českou mírumilovnou a veselou muziku, mohlo by se zdát, že i samotní posluchači budou veselí spokojení lidé, kteří hudbu vnímají srdíčkem a i nějaká ta slzička se vloudí, když při poslechu Mistříňanky vzpomínají na mládí. O to víc mě překvapila reakce na článek, kde jsem si - já drzoun - troufnul říct, že považuju drtivou většinu produkce Český muziky za hloupou. A měl jsem srandu z jednoho jejich pořadu. Dobromyslní Frantové a Boženky, kteří potřebují dvouminutovou masáž hloupý reklamy, aby si pak po telefonu objednali osm cd a dostali k tomu zadarmo Petříkovu kuchařku, totiž sednuli k počítači a napsali mi, co si myslí. Posuďte sami:

"Odpověď na dehonestaci Peterky a spol.
Mo jasně, jsme přece v Čeháčkovsku. pro m(n)ělce z Prahy je toto šunt. On je zvyklý na lepší. O komediantech z Prahy slyšíme a čteme přece denně co je to za sebranku, jak se to mezi sebou kurví, závidí jeden druhému a z ostudy mají všichni kabát. Tak se na nás ty demnte i vy ostatní srágorové vy*erte a hleď si svých celebriket. Tady je to ze stany učinkujících o slušnosti a pravdě. je to pořad pro nenáročného diváka, Vy nároční jste ve skutečnosti namyšlení primitivové. A jestli máš s Peterkou nějaké nevyřízené účty tak to netahej na net a nedehonestuj slušné lidi, troubo."

"A ty seš zase absolutní vrchol ubohého primitivismu, když považuješ za nutné dehonestovat lidi kterým se to líbí. Vy maldí spějete zpátky na stromy do pralesa. Kroužky v nose i jiná znamení na těle jako tetování, hudba složena ze dvou taktů a mlácení do bubnu, fetování či jiné neřesti tomou nasvědčují. Jen nevím, jak se uživíte, když jste líní jako s*ině. Asi pochcípáte, ale to žádná škoda nebude."

"Dnes (8.4.2012) dopoledne jsem shlédl tv šlágr, kde Peterka ukazoval svoje studio a přilehlé prostory a představil své zaměstnance. Každý nejak začíná, i čt tak začínala, kdo to pamatuje. Studio vůbec nevypadé tak jak ho popisuje zamindrákovaný chudáček, který asi dokázal v životě mnoho, nebo spíše ho*no a tak se projevuje jako správný čecháček, vše kritizující a závistivý. Urážet a povznášet se nad někoho, to chytrý a slušný člověk nedělá. Tak se chová jen primitiv největšího zrna, který v životě nikdy nic nedokázal ani nedokáže, jen si to o sobě myslí a proto cítí potřebu se povznést nad někým kdo svoji pracovitostí a uměním něco dokáže. Bohužel i takoví jsou někteří z nás. V takovém Německu "jedou" kanály pro mladé i pro staré a nikomu to nevadí. To jen tady se vždy najdou nějací ubožáci, kteří mají potřebu urážet druhé."

"Nazdar mladej, nechápu co tě vedlo k prinitivnímu a slušného člověka nehodného, špinění výše zmíněného Šlágru tv. Petrka začíná, a je samozřejmé, že to má chyby. Dnes dopledne ukazoval celé studio i se zaměstnanci a vůbec to není papundekl, jak se ty snažíš podpásově tvrdit. Už mimo mísu je tvoje tvrzení o dnu hudby, kterou na této stanici produkují. Podle tebe jde o nejhluší dno kam může muzika klesnout, ale pro desítky, možná stovky tisíc lidí je to příjemná melodická hudba. To víš mládenečku, vám stačí tři akordy a tam tam, aby vás to přivádělo k extázi. Vy mladí (zaplať Pánbůh že vás je menšina) se stylem života, kroužky a cvočky na různých částech těla a jednoduchou hudbou, vracíte zpátky do pralesa. Ale to je vaše věc a nikdo vám to nebere. Tak se prosím ty debile neser do toho, co mají rádi starší a staří lidé.
Omlouvám se za takový projev, ale na típky jako jsi ty nic jiného neplatí.
čau vole."

Docela sranda, jak jsou si reakce podobný a kategoricky mě, potažmo lidi se stejným názorem, škatulkujou. Já třeba na sobě nemám jedinou kérku, nikdy jsem si nic nepropíchl, pocházím z venkova, svědomitě pracuju, skládám písničky o lásce a sním svůj sen o hodné katolické dívce ze spořádané rodiny. No dobře, teď vážně. Sem tam na blogu schytám nějakou tu nenávistnou reakci. Ale že se jich sejde tolik a coby odpovědi bránící zrovna Peterkovo vydavatelství? To jsem fakt nečekal. Je smutný, že optikou těhle lidí kdo není jako oni, tak je automaticky pokérovanej primitiv mlátící do bubínků nebo pseudař, co s fajfkou v ruce místo posledního derby rozebírá, jak moc sám sebe Kafka promítnul do postavy zeměměřiče a věčně si mastí ego svou výjimečností, protože ho na zadek posadí jedině nová deska Radiohead.

Celá ta vlna reakcí na článek o Šlágr TV je pro mě především smutnou zkušeností. Ačkoliv si o Český muzice myslím svý, nikdy bych nečekal, že její zákazníci budou reagovat tak prudce a v tak agresivním tónu. Opravdu ne. Až zas uvidím pana Peterku v televizi, vždycky si vzpomenu na výše vypsaný reakce. Protože takhle uvažujou někteří jeho posluchači.



14 komentářů:

  1. Jardo, to určitě nepsala Boženka ani Franta, vtipné je, jak jsou ty reakce v jádru stejné a obhajují něco, co se dá jen těžko obhájit. Peterka to je veliká mafie, Šlágr TV a veškeré produkty- těžkej byznys. Právě ON má Čecháčky za tupé omezence, kteří ze svého mizerného důchodu budou ještě posílat prachy za produkty typu Plná taška Evy a Vaška. Je to spíš smutný... Chápu, že dechovka je u starších ročníků oblíbená a nevadí mi, moje babička jí taky poslouchá a ráda si jí zapne v televizi. Nikdy by ale neposlala peníze za něco, co je prezentováno jako friťák od Horsta Fuchse...a když zavoláte ihned, k objednávce dostanete ještě zdarma univerzální kráječ! Tohle přece nemůžou dělat lidi, kteří mají úctu k lidovému folklóru, umění a hudbě. To je můj názor. Možná to vidím jen z jedný strany, možná se mýlím. Ale kdyby lidi sedící u bedny sledující Šlágr TV věděli, co je za tím vším za špínu a že to je jen těžký praní peněz...no jenže to někomu vysvětluj, že jo. To jsi pak hned potetovaná opice v extázi :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Teda Jardo, zkus si ty komentáře ještě jednou projít. Nejsem žádný soudní znalec, ale myslím, že to, že ty maily o cvočkách a opicích psal jeden člověk, je více než zřejmé. Je tam příliš velká shoda, tytéž obraty, tytéž urážky. Oni i fanoušci Šlágr TV si už umí zaregistrovat víc jak jeden mail, víme? Takže je dost možné, že ti ve skutečnosti napsal jen jeden fanoušek, anebo ani to ne a píše ti jen PR zaměstnanec Peterkovy firmy. Po zkušenostech s placenými diskutéry ČSSD a VV bych se tomu vůbec nedivil. Ale jinak se přimlouvám za další zveřejňování reakcí, je to sranda, ať už to psal kdokoliv. Tomáš

    OdpovědětVymazat
  3. Oni tihle "Peterkovi padesátníci" (nebo kolik jim tak cca může být) asi mají za to, že tetování a drogy vynalezli včera, nebo maximálně před deseti lety.
    Nebo, že se to včera dostalo do módy. A už vůbec jim nedochází, že není tetování jako tetování jiné a že třeba alkohol je droga také, i když společensky uznaná. Ukazuje to jen na jejich neskutečnou omezenost.
    Nevím, zda by mě v mých spíš už třiceti, než dvaceti brali vůbec ještě za mladou, ale ani já nemám tetování a mám náušnice pouze na uších a nic nefetuju.
    Poslouchám převážně metal, ale i vážnou hudbu. Pro tyhle lidi je asi nemyslitelné, že může mít metal a vážná hudba něco společného, ale ano mnohdy má, ale to oni by stejně asi nepochopili, protože mají za to, že posloucháme jen řev a nějaké jiné "prinitivní" věci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-)…. médea je in!!! gooood!!! ;-)

      Vymazat
  4. Je hezké, že se v Klubu nenáročného diváka naučili nové cizí slovo a hned ho i používají v praxi :-)
    Příští týden bude po těžkém "dehonestace" na řadě o něco lehčí "dement", tak už v něm nebudou dělat chyby :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Mně připadá, že všechny ty komentáře napáchal jeden člověk.

    OdpovědětVymazat
  6. Bohužel, u příspěvků se neozobrazuje, jestli byly odeslaný z jednoho a toho samýho počítače. Pokud to napsal jeden člověk, tak mu stojí za to dát si ten čas a reagovat opakovaně po pár dnech, čemuž se divím. Mě by to teda nebavilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechceš přejít na wordpress, než sedět na blogspotu? IP jsou tam vidět a hlavně nemusím vypisovat captchu a pětkrát kliknout, když chci přidat komentář. To mě sejří.

      Jinak ty komenty jedou podle jedný šablony se stejným stylem vyjadřování, takže bych si z toho jednoho trouby nic nedělal.

      Vymazat
  7. Ty dvě "dehonestace" mně taky hned praštily do oka. Ale říkala sem si, že anonym jenom chtěl opravit svoji reakci za umírněnější, jenže pak ho to ke konci zase rozčílilo a zas se neudržel. Jinak č.2. bych teda nechtěla potkat. to je úplně brutální :D

    OdpovědětVymazat
  8. Já bych rád viděl jak milovníci vezkrze jednoduché dechovky zahrajou něco komplexnějšího ze soudobé hudby a udrží si komentář o její primotivitě. U dechovky a podobných ČM propagovaných žánrů jsem ještě nikdy neviděl skladbu, která by nebyla plochá a chudá na motivy, u které by se měnil takt a tempo a která by měla v textu několik jinotajů. Osobně se nepovažuji za kdovíjak dobrého songwritera, ale výše zmíněné považuji za standard. Celkově mi přijde, že u tohoto vydavatelství chybí obsah ve sdělení a jakákoli dynamika hudby. Pokud se navíc label jmenuje Česká Muzika, je to zavádějící a působí to dojmem, že každý český muzikant píše a hraje plochý český brak. S tím se ale osobně nehodlám smířit.

    S úctou k opravdové hudbě

    Jan Tesař
    primitiv co píše vlastní skladby

    OdpovědětVymazat
  9. Ještě mě napadlo,že článek by se měl jmenovat "Posluchač Český muziky vrací úder"

    OdpovědětVymazat
  10. Peterkovo mafie zakročila, bacha na ně! Určitě jsou napojení na pražský podsvětí a ruský kmotry :-D :-D

    OdpovědětVymazat
  11. hlavně s těma bubínkama pozor, ať si je nešleháte do žíly

    OdpovědětVymazat