středa 21. září 2011

Ivanhoe - Way Of Life

Dneska se podíváme poprvé na český hip-hop. Ivanhoe je kluk, kterej se snažil pár měsíců hrát si na bosse, ale dneska po něm ani pes neštěkne. V rozhovoru pro jeden hiphopovej server v roce 2007 prohlásil, že si z nový desky všichni sednou na prdel. A z novýho klipu si taky všichni sednou na prdel a z hostů na desce si na prdel sednou všichni tuplem, protože tam bude mít takový skvělý lidi jako Khomathor, Leo, Jony B a "dvorní zpěvačku RGM" Nikol. Pane jo, samá zvučná jména. Producenta desky mu prý bude dělat Zdeněk Hrubý. To prostě nemohlo dopadnout dobře, protože Zdeněk Hrubý je člen hodně oldschool taneční kapely Style a na svým webu jako největší úspěchy uvádí předskakování na turné projektu Karma a produkci singlu Nečekej zpěvačky Kláry, viz. starší hudební masakr. No, každopádně se tihle dva dali dohromady a natočili desku a Ivanhoe v rozhovoru prohlásil, že neví, jestli to vydá u EMI music nebo Universalu, prej se ještě rozhoduje. Zkrátím to. Nevydal to nikde, nebyl o něj zájem, poslední login na myspace má 18. 1. 2009 a už přes tři roky o něm není nikde slyšet. Ani ten novej klip už nevydal, takže si na prdel nesedneme.



Way Of Life začíná slibně, raper přijede v patnáct let starým bávu s ostravskou poznávačkou, střih na láhev bourbonu, kterej se prodává v Lidlu za dvě kila...A pak už Ivanhoe rapuje. Jakej je to king, jak vydělává těžký prachy a jak je chce všechny narvat do svý kočky, protože ji miluje. A kromě toho je rve ještě za podprsenky a kalhotky jinejm holkám na diskotéce. Je to přece frajer. Anglicky zpívanej refrén je fakt špica, "dóňťů nou datsdtám datsdtám", to se jen tak neslyší. A český zpívaný sloky taky stojí za to, den / sen mě nijak nepřekvapuje, ale "pojedeme pomalinku po malém městě / zavři oči, pojedeme dvěstě", to je fakt pecka. Do toho se celou dobu hodně mává rukama, kroutí se prsty a aby bylo vidět, že je Ivanhoe fakt king, kromě záběrů z diskotéky a obchodu, kde krmí svou holku tisícovkama, občas rapuje v křesle před normalizační obytnou stěnou. Jen ten porcelánovej jelen tam chybí. Korunu tomu všemu nasazuje záběr v čase 2:05, kterej nechtěně připomíná závěrečný scény pornofilmů, jen místo přirození Ivanhoe mává dívce před obličejem tisícovkama. Co asi dělá dneska, chlapec, když se podle svých slov kvůli kariéře v hip-hopu vykašlal na školu?

5 komentářů:

  1. Pohyby ručičkama má ten trotl tedy okoukaný.
    Nicméně bych doporučoval se zaměřit i na dalšího exota jménem Rebell Reprezent. Stačí tuhle směšnou přezdívku zadat na YouTube a kochat se. Tohle je výživný: http://www.youtube.com/watch?v=u_W7EnRjUrE

    OdpovědětVymazat
  2. nevím, jestli ve mě vyvolává pláč nebo smích...když vidím tyhle kluky, přijde mi líto, že už se zrušilá povinná vojenská služba. Ká.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak uz vime, co dneska chlapec dela :)

    OdpovědětVymazat
  4. Dneska sedí na 12 let za zneužívaní malých dětí. Bydlel jsem kousek od něj.

    OdpovědětVymazat