úterý 10. dubna 2012

Když podvádí muzikant...

Vítejte u dalšího dílu hudebních masakrů! Děkuju čtenáři Dušanovi za to, že mi poslal odkaz, protože něco tak trapnýho jsem hodně dlouho neviděl. Že plesový kapely nejsou nic moc, s tím jsme se už tak nějak smířili. Konec konců, co taky čekat u skupiny, která objíždí republiku s repertoárem složeným z písní typu Jahody mražený nebo Nonstop. Že s náma však tyhle kapely můžou taky solidně vyběhnout, s tím asi nepočítá nikdo. Holiday Expres prý existují už dvacet let. Hráli v zahraničí a k nám se vrátili teď, aby uplatnili svý zkušenosti. Volně přeloženo, klidně se mohli dát do kupy před dvěma lety a vy se to nedozvíte, protože vám řeknou, že byli tou dobou už dávno někde na parníku. Avizují profesionální přístup, stoprocentní nasazení a zábavnou show s vysoce kvalitním zvukem. Budiž, jsou zboží a potřebujou se prodat. Pojďme se ovšem na tu kvalitu a profesionalitu podívat. Video je z půlky února a vzniklo v Hankově Domě ve Dvoře Králové. Ještě nikdy jsem v masakrech nepsal, ať se dodíváte do konce. Ale tady fakt vydržte, má to cenu.




To, co Holiday Expres v Hankově Domě předvedli, je do nebe volající drzost a bezostyšný podvod. Pokud si zakládají na profesionalitě a stoprocentním nasazení, tak prostě něco takovýho nikdy nesmí dopustit. Už kvůli vlastní cti. Kolik si mohli říct za vystoupení? Dvacet? Třicet? Profesionální plesový kapely, mezi který se Holiday Expres řadí, hrajou i za víc. Nejhorší je, že já se tomuhle smál tak dvacet vteřin a pak mě to akorát vytočilo. Protože pokud organizátorům slíbí profi přístup a pak jenom stojej a předvádí, že hrajou, je to podvod. Kapela těží z toho, že na plesech muzikantům nikdo nevěnuje pozornost. Kluci koukaj po holkách, ostatní se těší na tombolu, chlastaj u baru a co se děje na pódiu, je všem kromě zvukaře volný. Kvůli tomu si větu ze stránek Holiday Expresu o kvalitním zvuku vykládám tak, že si vozí svýho, aby to ten místní zvukař náhodou neprokoukl. Jo, taky na svých stránkách slibujou živou hudbu. Kdepak. Členové Holiday Expresu vymysleli habaďůru na produkční, jak za málo práce vydělat hodně peněz. A tak stojej, smějou se do publika a dělaj, že hrajou, pak sbalí svých pět švestek a jedou domů. Kdyby to dělal jeden, budiž, můžou ho vyměnit. Ale když to dělají všichni, bez výjimky všichni členové, z kapely se tak stává jen formace cynických podvodníků, co se tváří, jak chtějí bavit lidi, ale přitom akorát berou organizátory i návštěvníky plesu na hůl.

Nabízí se otázka, kolik takových plesových kapel si pomáhá stejným způsobem a šidí všechny okolo? Holiday Expres má tu smůlu, že jejich tragickej, smutnej a především sprostej výkon zachytil návštěvník na kameru. Ale nedělám si iluze, jakmile šidí jeden, začne s tím i druhej, třetí...

22 komentářů:

  1. !!!!!!!!!! MĚLI BY SE STYDĚT !!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  2. skoda tech mikrofonu na takovou vec

    OdpovědětVymazat
  3. Jeden kamarád už si zahrál na takovýhle "halfplayback" - na akci hráli jako jedni z několika a organizátoři jim řekli, že jim kašlou na nějaké zvučení a že naživo bude jenom zpěv. Zbytek kapely ať se jenom tváří ..

    OdpovědětVymazat
  4. A copak tam dělala ta druhá slečna? Nepřišla jsem na to (a neříkejte mi, že obracela noty)...

    OdpovědětVymazat
  5. Já to nechápu, vždyť to ty muzikanty přeci nemůže ani bavit, ne? Hrát na nástroje a nevydávat zvuk, navíc, když minimálně ten za bicíma hrát umí...

    OdpovědětVymazat
  6. Mili Vanili, nebo jak si ti podvodníci říkali, tak ty to v 90's, nebo koncem 80's sfoukli ve velkym štýlu:-D. No, je to tfuj hnus!
    pix666 & SLAX Hard - Core, Sušice

    OdpovědětVymazat
  7. Musím říct, že je mi líto bubeníka - evidentně hrát umí a snaží se ty písničky naučit tak, aby jeho hraní bylo i pro trénované oko co nejvěrohodnější, leč párkrát ho paměť zklame a předprogramované přechody prostě netrefí :) A navíc porovnejte zvuk bicích Holiday Expressu a toho revivalu, přičemž snímá to stejná kamera; zkrátka mu vypnou mikrofony na ozvučení bicích a on hraje špejlovejma paličkama, aby byl co nejmíň slyšet. Je to smutné... A o kytaristovi, který tam loví akordy MIMO akordický změny, při sólech se otáčí dozadu a dělá, že sóluje na 20. pražci, ani nemluvím! :D

    OdpovědětVymazat
  8. Kritice se prý nebrání, ale vzkazy na webu mají radši moderovaný.

    OdpovědětVymazat
  9. Tak a přesně takovým "hudebníkům" potom můžeme poděkovat za to, že na kapely které používají automatické doprovody je nahlíženo, že vůbec nehrají a vše pouští z playbacku.

    OdpovědětVymazat
  10. Dobrý den, je pravda, že v tolika lidech hrát jen na Tyrosy je trestuhodné, ale pro přesné hraní s bubeníkem je potřeba další vybavení, pro kytaristu akordy atd. Otázkou je, za kolik hrajete, bohužel...

    OdpovědětVymazat
  11. to sú samohrajky,ale často sa stávalo,že sa majiteľ baru trebárs v nemecku,sa sťažoval,tak mal kapelník vo vrecku minidisk prehrávač a kábel,ktorý sa tváril,že ide do gitary,išiel práve do toho playeru.autopauza a play na diaľkovom ovládaní..v súčasnosti je toto už všetko veľmi "náročné" - notebook vyrieši všetko,žiadne midi a sekvencer,priamo zvuk;spomeňte si na to,keď uvidíte klávesy bez sieťovej šnúry :D takto hrá 95 percent barových "kapiel"
    viem o tom tak,že si tie minidisky u nás v obchode kupovali a potom ich aj predávali :D

    OdpovědětVymazat
  12. Zkuste Galileo band. Jako přes kopírák. Stejní mistři světa a světoběžníci. "Muzika" stejná.

    OdpovědětVymazat
  13. Znám členy výše zmiňované kapely.A mohu potvrdit, že všichni jsou školení muzikanti mají letitou praxi v zahraničí, barů,hotelů,lodí,showbandů atd. a všichni patří mezi hráčskou elitu nejen ve východních čechách, což Vám potvrdí každý z hudebního oboru, který je zná.Autor článku,kterého mimo jiné znám také velmi dobře, je pouze bývalý podprůměrný zamindrákovaný zvukař a všem výše zmiňovaným muzikantům nesahá ani po malíček na noze(jinak dobrý opravář) Ať si dotyčný zkusí postavit plesovou kapelu, sehnat kvalitní hudebníky,aparaturu spoustu aranží, garderobu, každý týden pravidelně zkoušet A HLAVNĚ KAPELE SEHNAT PRÁCI a taky je za to adekvátně zaplatit když poptávka na zmiňovanou sestavu takové kapely je cca 10x do roka .Vynaložená investice a čas se nikdy nevrátí, nehledě na to,že žádný muzikant se do takového projektu neuváže, protože každý se v dnešní složité době stará jak umí a nebude dělat nic bez efektu jen proto aby dotyčný ze Dvora Králové byl spokojený.Takže se muzikanti najímají dle potřeby.Dělá se to léta v zahraničí a jelikož zahraničí tak jak jsme to v r.89 chtěli je naším vzorem došlo to zákonitě až sem.Autora bych ohodnotil,že jeho přehled a znalosti nepřekračují hranice okresu a zjevně nemá co na práci.Bylo by nejlepší kdyby postavil vlastní aparaturu třeba v Hankově domě a VEŘEJNĚ konfrontoval svoje umění s uměním jednotlivých hráčů a přišla se podívat široká veřejnost.Pak by jste viděli... a jinak těma jeho článkama vyřeší akorát tak kulový... včetně všech "anonymů" co tady odpovídají, kteří nejen v televizi čumí na daleko dražší playbacky naših hvězd popmusic a myslím, že o muzice a "showbusinesu" vědí s prominutím úplný hovno.S pozdravem Karel Ausnycht

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A zase další.... Proč sem cpeš analýzu osobnosti autora článku, to že ta kapela podvádí je jasný z videa, nepotřebuju umět hrát na harfu abych to poznal! Tohle mě fakt dostává. Ty snad umíš snášet vejce? Pochybuju, ale pukavce poznáš, ne? A nemyslím si že ho sníš jen proto, že nedokážeš svoje snášecí umění konfrontovat s uměním slepice. A pláčem nad těžkostmi v byznysu nikoho nepřesvědíš ani o svojem duševním zdraví, ani o tom že takovejhle podvod je normální.
      PS: pokud ti to nedošlo, tak my, čtenáři HM na popík v televizi nekoukáme.
      PS2: všimli jste si že lidi co nemaj argumenty pořád opakují to samé jak přes kopírák? Možná že na to jsou taky samohrajky :D

      Vymazat
    2. Hele je mi šumafuk,kdo to zveřejnil,ale pravdu má, jsem z branže a sama vidím a slyším,že je to brak a ještě za velký prachy,takže mi laskavě dovol, si udělat dle nahrávky vlastní názor a mimochodem v této oblasti jsme hráli často,ale tuto kapelu jsem v životě neviděla a na plakátech nečetla....

      Vymazat
    3. Ty jo,vy jste tady všichni chytří.... Nechcete tady soudit třeba Gotta...Vondráčkovou a spol? Ty například NIKDY nezpívají na živo a berou za to nesmysly.... Ale to tady nekomentujete...Zamyslete se nad sebou.... Kritizovat umí každej!!!

      Vymazat
  14. sakra tady je chytrejch...kolik z vas chytrolinu byla nekdy na stagge nahore?

    OdpovědětVymazat
  15. ZKRÁTKA A JEDNODUŠE " BĚŽTE SE VY PISÁLCI VYSRAT VŠICHNI DOJEDNOHO VČETNĚ ZMIŇOVANÉ A PROPÍRANÉ KAPELY-KRETÉNI !!!!!

    OdpovědětVymazat
  16. ahoj přátelé, chci jen využít této příležitosti a poděkovat tomuto skvělému půjčovateli, panu Ben leemu, který mi pomohl s půjčkou, velmi jsem potřeboval 7 000 000,00 USD, takže jsem byl představen panu Benovi Leeovi, půjčujícímu důstojníkovi, takže jsem kontaktoval jeho e -mail a já dostal částku půjčky 7 000 000,00 USD, poradím každému, kdo potřebuje půjčku, kontaktovat e-mail: 247officedept@gmail.com nebo můžete svůj WhatsApp získat prostřednictvím +1-989-394-3740.

    OdpovědětVymazat
  17. Jako zvukařovi mi trochu přijde, že se spousta muzikantů zaměřuje na tyhle lifehacky a vychytávky, ale pak jim chybí základní vybavení. Nedávno jsem si vytiskl tenhle článek: https://www.topmuzika.cz/magazin/zakladni-vybaveni-pro-zacinajiciho-kytaristu/ a sám jsem koukal, co ti muzikanti mají a nemají. A že kytaristovi chybí i základní ladička, to bylo fakt peklo. Naštěstí s sebou vozím vždycky jednu na půjčení. Za ty roky praxe už to mám trochu vychytaný.

    OdpovědětVymazat