sobota 22. října 2011

Petr Adam - Víc než můžeš dát

Vítejte u dalšího dílu hudebních masakrů! Petr Adam je zpívající model. První desku nahrál ve třiadvaceti letech, ale teprve se svou třetí studiovkou Všechno nebo nic, kterou mu vydal Popron, prorazil do světa českýho popu. V oficiálním životopisu mezi svý úspěchy uvádí hostování v jednom dílu pořadu "rozhovor dne" na rádiu Impuls i to, že si zazpíval na Míráku v rámci akce Česká hlava. Samý životní okamžiky. Pojďme na věc, je to singl z posledního alba (to třetí, od Popronu) a jmenuje se Víc než můžeš dát.



Od prvních taktů je jasný, že Miloši Havlovi vyrostl konkurent. Procítěnej projev zpěváka přímo bere za srdíčko a jeho ublížený pohledy každý dívce naznačí, že mu ta mrcha, o který zpívá, asi fakt ublížila. Kdo o tom pochybuje, přesvědčí ho text. Jestli vám přijdou verše poněkud divný, máte pravdu. Je to totiž cover písně You keep me hangin' on od zpěvačky Kim Wilde a textař Miroslav Šanc se rozhodl anglickou verzi téměř doslovně přeložit, co na tom, že se to nerýmuje a je to poněkud kostrbatý. A klip je klasickej nízkorozpočťák o ničem, interpret zpívá před barevnou stěnou a osamocený bloudí Kampou. Ach, romantika...Produkce Michal Pešout.

2 komentáře:

  1. Aby to nevypadalo, že jsem proti Vám, pane J. nějak osobně zaujatý. Snesu hodně, ale zde nešlo dokoukat. Dle mého ztracená energie, ztracený čas a taková bezduchost, že snad i Banalfestu by klip propadl. I když...:)) Zdravím! eugen

    OdpovědětVymazat
  2. Původně tedy od Supremes a složili to Holland-Dozier-Holland.

    OdpovědětVymazat